back to top
2024. szeptember 19. 08:46

KezdőlapWRCA Hyundai két világbajnoki sorozatban indul a jövőben?

A Hyundai két világbajnoki sorozatban indul a jövőben?

-

A Hyundai Motorsport a közeljövőben dönt arról, hogy milyen bajnokságokban indul, Cyril Abiteboul csapatfőnök azonban nem zárja ki, hogy a WRC-ben és a WEC-ben is egyaránt részt fog venni a koreai gyártó. 

Fontos hetek következnek a Hyundai Motorsport számára, miután a WRC-ben komoly eséllyel pályázhat a pilóták, navigátorok és gyártók világbajnoki címére is, azonban a következő időszakban születhet döntés a koreai gyártó jövőbeni tevékenységéről is. A Hyundai tervezi a belépést a WEC-sorozatba is, az pedig, hogy ez miként érinti a WRC-programot a következő hetekben fog kiderülni. 

Két évig biztosan marad a Hyundai, de a WRC folytatásnak több feltétele van

„Nem erősíthetem meg, hogy a több világbajnoki sorozatban is rajthoz fogunk állni is, ez része annak, amit bejelenthetnek vagy sem Szöulban a következő hetekben – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport vezetője a Dirtfishnek. – Sok a találgatás, különböző lehetőségeket tanulmányoztunk. Egy dolgot meg tudok erősíteni, számíthat ránk és a Hyundai Motorsport stábjára a következő évben a WRC-ben. Nem tudok többet elárulni. Sajnálom, de várnunk kell egy kicsit. Nincs kizárva, hogy több programot futtatunk egyszerre a jövőben. Ha bejelentésre kerül a WEC-program, nem feltétlenül jelenti a WRC-program végét. Időben ki fog derülni.”

Friss