back to top
2024. szeptember 20. 00:52

KezdőlapWRCBiztosra vehető a 2026-os USA Rally, a jövőben akár 15 verseny is...

Biztosra vehető a 2026-os USA Rally, a jövőben akár 15 verseny is lehet a WRC-ben

-

Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója egy friss interjú alkalmával kijelentette, hogy biztos a 2026-os amerikai versenyben, továbbá elképzelhetőnek tartja, hogy akár 15 verseny is lehet a WRC-naptárban. 

“Egészen biztosan megrendezésre kerül 2026-ban az USA Rally – jelentette ki Simon Larkin, a WRC Promóter versenykért felelős igazgatója a BlackBook Motorsport oldalnak. – Nagyszerű a kapcsolatunk Tennessee-vel, Chattanoogával, Nashville-lel, és ők is a verseny létrehozásáért dolgoznak.” 

Az amerikai WRC-futam azonban jó eséllyel nem kap majd támogatást a kormánytól, helyette egy névadó szponzor biztosíthatja a verseny anyagi hátterét. 

“Az Egyesült Államok versenye más, mint a WRC-naptár más futamai, itt nem várható, hogy a kormány állami támogatást fog biztosítani, ezzel tisztában kell lenni. Egy ideig eltartott, amíg az igazgatótanácsunkkal sikerült ezt megértetni, de végül sikerült. A megoldás egy névadó szponzor lehet, ami kapcsán a szervezők jól haladnak. A verseny bár jó eséllyel nem tud profitot termelni majd, jó eséllyel így is sikerült a rendezést megoldani.” 

Az állami támogatás hiánya miatt az Ír Rally megrendezése végül nem tud megtörténni 2025-ben, azonban Larkin szerint ez a verseny is jó irányba halad és a jövőben sikerülhet létrehozni. Ez pedig akár 15-re is emelheti a versenyek számát egy évben. 

Több, mint gép címmel filmsorozat készült az M-Sport csapatáról

“Három versenyből álló projektről tárgyalunk az Ír Rally kapcsán, a megbeszélések pedig Lengyelországban, Lettországban is zajlottak, legközelebb pedig a Közép-Európa Rally idején fogunk tárgyalni. Ha megfelelően alakulnak a dolgok, akár 15 versenyre is nőhet a WRC-futamok száma egy szezon során, ehhez azonban komoly indok kell. Tudjuk, hogy a rallysport más, mint az F1, vagy a MotoGP, mert a versenyeink egy hetet vesznek igénybe és nem néhány napot, tehát a versenyek számának emelése csak nyomós indok mellett fog megtörténni. A WRC-nem nem feltétlenül jó a sok verseny.” 

A versenyek számának esetleges növeléséről azonban könnyen lehet, hogy már nem a WRC Promóter fog dönteni. Erről azonban egy következő cikkünkben írunk.

Friss