back to top
2024. szeptember 19. 03:24

KezdőlapWRCSzomorú hírt közölt Abiteboul a Rally2-es Hyundaijal kapcsolatban

Szomorú hírt közölt Abiteboul a Rally2-es Hyundaijal kapcsolatban

-

A Hyundai Motorsport WRC2-es versenyzőinek szezonja katasztrofálisan alakul idén, ennek okával azonban Cyril Abiteboul is tisztában van. A Hyundai Motorsport vezetője elárulta, hamarosan frissítés érkezik a Rally2-es autóhoz, ez azonban az utolsó ilyen csomag lesz. 

Idén a francia CHL Sport Auto csapat működteti a Hyundai Motorsport WRC2-es programját, Emil Lindholm és Teemu Suninen szezonja azonban katasztrofálisan alakul. 

A 2022-es WRC2-es bajnok Lindholm eddig öt versenyen indult, azonban csupán kétszer tudott pontot szerezni, legjobb eredménye pedig a Svéd Rallyn elért hetedik hely volt. Ezzel szemben Teemu Suninen ugyancsak öt versenyen indult eddig, azonban még egyszer sem tudott pontot szerezni, legjobb eredményét Lengyelországban érte el, ahol 11. helyen ért célba. 

A Toyota vezeti a statisztikákat, a Hyundai a bajnokságokat a WRC-ben

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport vezetője szerint azonban hamarosan egy új fejlesztési csomag érkezik a Rally2-es autóhoz, ez azonban az utolsó frissítés is lesz. 

“Már nem tervezünk új Rally2-es autót készíteni, mert az ezekre az autókra vonatkozó szabályok ciklusa a végéhez közeledik – mondta Abiteboul a Dirtfishnek. – Emellett a Rally2-es Hyundai gyártása néhány hónapon belül, egész pontosan jövőre befejeződik. Addig azonban még van idő, és még egy nagyobb frissítést fog kapni az autó. Tudjuk, hogy jelenleg teljesítmény, versenyképesség és megbízhatóság területén is elmaradunk a többi Rally2-es autótól. Nem mondom, hogy minden probléma meg lesz oldva a fejlesztési csomaggal, de egy komoly frissítést fog jelenteni.” 

Hayden Paddon a WRC2-es versenyzőkkel ellentétben azonban jól szerepel az ERC-ben a Rally2-es Hyundaijal.

Friss