back to top
2024. szeptember 12. 14:36

KezdőlapWRCAz M-Sport is megdöbbent az indonéz versenyző érdeklődésén, aki azonnal nyert a...

Az M-Sport is megdöbbent az indonéz versenyző érdeklődésén, aki azonnal nyert a Pumával

-

Néhány nappal ezelőtt az indonéz rallyversenyző, Putra Rizky vásárolt egy hibrid rendszer nélküli Rally1-es Ford Pumát, amivel győzelemmel mutatkozott be hazája sprintbajnokságában. 

Putra Rizky, az indonéz rallysprint bajnokság éllovasa pár nappal ezelőtt Nagy-Britanniában nyaralt és éppen az M-Sport központja mellett haladtak el családjával. 

“Láttam a térképen, hogy éppen az M-Sport központja mellett megyünk el – mondta Rizky az indonéz viralnews.id oldalnak. – Gondoltam, jó lenne körülnézni. Aztán találkoztunk az M-Sport néhány csapattagjával, kérdeztem, hogy lenne-e eladó Rally1-es Ford Puma. Volt. Féltem, hogy nem lesz még egy ilyen alkalom, ezért azonnal meg is vettük az autót hibrid rendszer nélkül.” 

Az üzlettel kapcsolatban a Dirtfish megkereste az M-Sport autóértékesítési részlegének vezetőjét, Tom Krawszik pedig bővebben is beszélt az ügyről. 

“Pénteken érkezett egy telefon, és Putra Rizky-ék arról érdeklődtek, hogy eljöhetnének-e körbe nézni – mondta Krawszik. – Amikor megjöttek, azonnal megkérdezték, hogy milyen gyorsan tudnának venni egy Rally1-es autót, mert hamarosan jön az újabb bajnoki futamuk. Az autó éppen Észtországban volt és Finnországba tartott, ezért meg kellett oldani az autó visszahozatalát a központba, ahol szétszedtük, a hibrid rendszer nélkül összeraktuk, lefestettük. Nagyjából két hetünk volt az autó elkészítésére.” 

Krawszik elárulta, hogy még Malcolm Wilson is meglepődött az indonéz versenyző érdeklődésén. 

Rizky a hétvégén pedig már be is mutatkozott a Pumával az indonéz rallysprint bajnokság ötödik futamán, melyet meg is nyertek Muhammad Redwan navigálásával.

Friss