back to top
2024. szeptember 19. 21:14

KezdőlapWRCA WRC Promóter válaszolt a Szaúd-Arábia Rally miatt megjelent kritikára

A WRC Promóter válaszolt a Szaúd-Arábia Rally miatt megjelent kritikára

-

Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója cáfolta, hogy csak a pénz miatt kerül megrendezésre 2025-től a Szaúd-Arábia Rally. 

A nyár elején jelentették be, hogy 2025-től a WRC-naptárba kerül a Szaúd-Arábia Rally, ráadásul az üzletet 10 évre kötötték meg. 

A bejelentés után azonnal megjelent az a kritika, mely szerint csak a pénz miatt kerül a Közel-Keleti verseny a naptárba, hiszen Szaúd-Arábiában nincs hagyománya a rallysportnak. 

Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója azonban cáfolta ezt a kritikát. 

“Hiszem, hogy valami különleges versenyt tudunk létrehozni Szaúd-Arábiában – mondta Larkin a BlackBook Motorsport oldalnak. – Óhatatlanul megjelent az a kritika, mely szerint csak a pénz miatt kötöttünk szerződést Szaúd-Arábiával. A valóság azonban az, hogy igen sok időt töltöttem a verseny helyszínén és amit láttam, az nagyon meggyőzött.” 

Az első szaúdi WRC-futamot 2025 novemberében rendezik a bajnokság szezonzáró versenyeként. 

Szaúd-Arábia kipipálva, most Kína került a WRC Promóter célpontjába

“Szaúd-Arábiában három különböző versenyt tudunk lebonyolítani egy hétvégén. Az első napon fantasztikus hegyi utakon fogunk keresztül haladni, olyan utakon, melyeket egy rallyversenyző hozott létre, hogy a nagyfeszültségű kábelek karbantartása meg legyen oldva. A versenyző nevét azonban nem tudom elárulni. A második napon egy több tízezer négyzetkilométernyi vulkáni talajon lesznek a pályák, míg a harmadik nap kívülről sivatagi versenyzésnek fog tűnni, a valóságban azonban kövezett utakon kell vezetni.” 

Az arab országban sötétben is lesz gyorsasági. 

“Akárcsak Svédországban, ezen a versenyen is lehet sötétben gyorsaságit rendezni. Azt gondolom, hogy ez a csomag egy különleges versenyt fog eredményezni és nem is fog feltűnni, hogy Szaúd-Arábiában vagyunk.” 

Friss