back to top
2024. szeptember 19. 03:43

KezdőlapWRCFourmaux szeretne beleszólni a vb címért folyó csatába

Fourmaux szeretne beleszólni a vb címért folyó csatába

-

Adrien Fourmaux az idei WRC-szezon legnagyobb meglepetése, miután megbízható teljesítményének köszönhetően már négyszer is dobogóra állhatott. A fordos francia versenyző szeretne szerepet játszani a vb címért folyó csatában is. 

Kilenc verseny után még minden versenyen pontot tudott szerezni Adrien Fourmaux, amire rajta kívül csak Thierry Neuville, és Takamoto Katsuta volt képes a főállású versenyzők között, ugyanakkor eddigi hat versenyén ugyanez elmondható Sébastien Ogier-ról is. 

Fourmaux azonban Ogier mögött a második legtöbb dobogós eredménnyel is rendelkezik, aminek is köszönhetően a világbajnokság ötödik helyén áll 49 pont hátránnyal az éllovas Thierry Neuville, de csak 22 ponttal a második helyen álló Ogier-tól. 

Az M-Sport francia versenyzője a “soha nem fel nem adni” taktika híve, ezért hisz benne, hogy még szerepet játszhat a vb címért folyó csatában is a szezon hátralévő négy versenyén. 

“Bármi megtörténhet – mondta Fourmaux a Dirtfishnek – Sikerült csökkenteni a ponthátrányt Elfyn Evans és Ott Tanak mögött, így még bármi előfordulhat az idei bajnokságban. Görögországban jó lesz a rajthelyünk is az első napon, így képesek lehetünk ismét szép pontok gyűjtésére. Az Akropolisz Rallyn korábban jól szerepeltem Rally2-es autóval is, és a Rally1-es autó már megmutatta, hogy erős ezen a versenyen. A generátor problémáig jól éreztem magam az autóban a Szardínia Rallyn is, ezért hiszem, hogy lehet keresni valónk Görögországban is.” 

Finnországban eleinte nem találta a francia versenyző a jó autóbeállítást, mivel a verseny előtt nem tudott tesztelni, azonban nem adta fel és végül a harmadik helyet szerezte meg. 

“Finnország megmutatta, hogy csak a célban van vége egy versenynek, addig pedig bármi előfordulhat, ezért nem adom fel és megyek előre.”

Friss