back to top
2024. szeptember 13. 03:40

KezdőlapWRCAbiteboul már tudja miben volt gyengébb a Rally1-es Hyundai a Toyotánál Finnországban

Abiteboul már tudja miben volt gyengébb a Rally1-es Hyundai a Toyotánál Finnországban

-

Cyril Abiteboul eleinte nem igazán értette, hogy miért marad el a Hyundai versenyzőinek teljesítménye a Toyotáétól a Finn Rallyn, azonban kis idővel megtalálta az okot. 

A Hyundai versenyzőinek teljesítménye nem volt azonos szinten a Toyotáéval a Finn Rallyn, ahol igen változatosak voltak a körülmények. 

“Finnországban komoly nehézségeink voltak – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport vezetője a Rallit.fi oldalnak. – Az autónk nem működött megfelelően, és eleinte nem volt egyértelmű, hogy miért van ez. Később kiderült, hogy a változatos körülmények nem tetszettek az autónak. Volt olyan pillanat, amikor szinte tökéletes volt és volt, amikor semmi sem stimmelt.” 

Ogier 11 év után nyert a Finn Rallyn, Neuville és a Hyundai hatalmasat lépett a vb címek felé

Abiteboul szeretné, ha ez a probléma a jövőben megoldódna. 

“Olyan autót kell készítenünk, ami a változatos körülmények között is jól üzemel. Finnországban éreztem először idén, hogy az autónk jóval gyengébb a Toyotájáénál. Szerencsére már csak négy verseny van hátra a szezonból, és tudjuk, hogy ezeken mire kell összpontosítani, hogy jó legyen a teljesítményünk.” 

A Finn Rallyn végül Sébastien Ogier nyert a Toyotával, míg Thierry Neuville második lett, aminek köszönhetően a belga versenyző 27 pontos előnyre tett szert a második helyre lépő nyolcszoros világbajnok előtt. 

Friss