back to top
2024. szeptember 20. 07:53

KezdőlapWRCOgier ismét visszatérne a pályaversenyzéshez

Ogier ismét visszatérne a pályaversenyzéshez

-

Sébastien Ogier még nem tervezi pályafutása befejezését, sőt a jövőben kipróbálná a DTM-sorozatot, azonban csak azt követően, hogy véget ér WRC-karrierje. 

Sébastien Ogier nyolcadik vb címe után 2021 végén bejelentette, hogy már csak részmunkaidőben folytatja WRC-karrierjét és 2022-ben rajthoz állt néhány WEC-futamon is, köztük a Le Mans-i 24 órás versenyen. 

Idén is csupán néhány versenyt tervezett a WRC-ben, ám ezek olyan jól sikerültek, hogy a finn győzelem után a második helyre lépett az egyéni bajnokságban, majd a Toyotával történt megbeszélés után úgy döntött, harcolni fog a kilencedik vb címért a hátralévő négy versenyen. 

A francia versenyző elárulta, hogy rally karrierje után visszatérne a pályaversenyzéshez és kipróbálná a DTM-sorozatot. 

Ogier: Harcolni fogok a kilencedik vb-címért!

“Jelenleg Németországban élek és elkezdtem figyelni jobban a DTM-bajnokságot – mondta Ogier a Rallit.fi oldalnak. – A feleségem ebben a sorozatban dolgozik, ezért sokszor én is jelen vagyok a futamokon. Eszembe jutott, hogy egyszer én is szívesen kipróbálnám ezt a bajnokságot. Még mindig szeretem a pályaversenyzést és ez a sorozat teljesen új lenne számomra. Azonban komolyabb tervek még nincsenek, így jövőre még biztosan nem indulok a DTM-ben.” 

Amikor bejelentette a 40 éves versenyző, hogy idén indul a WRC további futamain, azt is elárulta Ogier, hogy még nem tervezi WRC-karrierjét befejezni, de a jövőben kevesebb futamon fog indulni. 

Friss