back to top
2024. szeptember 19. 18:38

KezdőlapWRCA Toyota junior programjának tagja már Rally1-es autóval tartott bemutatót

A Toyota junior programjának tagja már Rally1-es autóval tartott bemutatót

-

A Toyota Gazoo Racing Challenger programjának tagja, Yuki Yamamoto Franciaországban kipróbálhatta a japán gyártó Rally1-es autóját. 

A Toyota Gazoo Racing első junior programjából Takamoto Katsuta került ki győztesen, a program második generációjából még nem derült ki, hogy Yuki Yamamoto vagy Hikaru Kogure kap-e lehetőséget továbblépni a WRC legerősebb kategóriájába, a fiatal versenyzők azonban idén már a WRC2-ben versenyeznek. 

Yamamotónak azonban megadatott a lehetőség, hogy kipróbálja egy francia versenypályán a Rally1-es Toyotát is, ami őt is lenyűgözte. 

“Először vezethettem Rally1-es autót a bemutató versenynek köszönhetően, és ezt a napot sohasem fogom elfelejteni – írta közösségi oldalán Yamamoto. – Azt hiszem azzal nem tudom kifejezni az élmény nagyságát, hogy azt mondom, nagyon élveztem. A Rally1-es autó teljesen más, mint a Rally2-es, felejthetetlen élmény volt vezetni.” 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Yuki Yamamoto/山本雄紀 (@yuki_yamamoto23) által megosztott bejegyzés

Megműtötték a toyotás versenyzőt, kihagyja az Akropolisz Rallyt

Hikaru Kogure jelenleg kulcscsont műtét után lábadozik, miután a Finn Rallyn balesetet szenvedett, ezért neki még várnia kell, hogy kipróbálja a hibrid Toyotát. 

Friss