back to top
2024. szeptember 16. 20:57

KezdőlapWRCLatvala jövőre akár Magyarországon is versenyezhet, ha sikerül a Toyotával megegyeznie

Latvala jövőre akár Magyarországon is versenyezhet, ha sikerül a Toyotával megegyeznie

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szerződése év végén lejár a japán gyártóval, és a jövőbeni tárgyalások nem tűnnek könnyűnek. 

Jari-Matti Latvala 2021-ben vette át Tommi Makinen helyét a Toyota Gazoo Racing csapatának élén, azonban a csapatvezetés mellett főként historic versenyeken pilótaként is indul saját Celicájával. 

Latvala emellett tavaly Rally1-es, idén pedig Rally2-es autóval indult a Finn Rallyn is. 

A legtöbb WRC-futamon indult Latvala szerződése azonban év végén lejár, és nem elég, hogy idén úgy tűnik, hogy vezetése mellett egy vb címet sem fog szerezni a Toyota, még többet szeretne versenyezni is. 

“Csak év végéig szóló szerződésem van a Toyotával, így az ősszel ezt meg kellene újítani – mondta Latvala a Rallit.fi oldalnak, aki jövőre a Historic Eb teljes szezonjában szeretne indulni. – Jövőre szeretnék több versenyen pilótaként részt venni, ez azonban igen nehéz lenne, mivel néha a Historic Eb és a WRC-futamok egy időben vannak, és nyilván nem tudnám a két dolgot egyszerre végezni.” 

Amennyiben sikerül megegyezni a Toyota vezetésével és a Mecsek Rally is marad a Historic Eb naptárában, Latvala akár Magyarországon is indulhatna. A pécsi versenye korábban édesapja is rajthoz állt. 

“Természetesen szeretem a csapatvezetői munkát végezni, fantasztikus feladat. De igen drága és sok utazással jár. Jövőre 14 WRC-futam lesz, ezért, ha én is versenyezni fogok, akkor nem lesz időm és erőm minden vb-futamra elutazni. Kell találnunk egy jó megoldást, bízom benne, hogy sikerül ezt kitalálni a Toyotával.” 

Friss