back to top
2024. szeptember 16. 21:00

KezdőlapWRC11 versenyző pályázhat a Junior WRC bajnoki címére az Akropolisz Rallyn

11 versenyző pályázhat a Junior WRC bajnoki címére az Akropolisz Rallyn

-

Elképesztően izgalmas csata várható az Akropolisz Rallyn a Junior WRC mezőnyében, ahol a duplapontok és a szakaszgyőzelmekért járó pontok miatt még 11 versenyző szerezheti meg a bajnoki címet. 

Az idei szezon során 19 versenyző kezdte el a Junior WRC küzdelmeit, és a szezonzáró Akropolisz Rallyn továbbra is 11 versenyző szerezheti meg az év végi első helyet. 

A görög versenyen az abszolút értékelésben dupla pontok lesznek kiosztva, valamint a szakaszgyőzelmekért is lehet egy-egy pontot kapni, így még 65 pontot lehet összesen szerezni. 

Az idei bajnokság ráadásul igen kiegyensúlyozott is, hiszen az eddigi négy verseny során négyen tudtak nyerni. 

A szezont még Mille Johansson kezdte győzelemmel Svédországban, a svéd pilóta később azonban a Junior ERC bajnokságra koncentrált, ahol a hétvégén meg is szerezte a bajnoki címet. 

Horvátországban már az észt Romet Jürgenson volt a leggyorsabb, majd Szardínián a paraguayi Diego Dominguez jr, Finnországban pedig az ausztrál Taylor Gill szerezte meg a győzelmet. 

A bajnokságot az Akropolisz Rally előtt Jürgenson 8 pont előnnyel vezeti Gill előtt, így a legnagyobb eséllyel ők pályázhatnak a bajnoki címre, azonban amennyiben bajba kerülnének az Istenek Versenyén, az eddig csak két második helyezést elérő török Ali Türkkan, valamint Dominguez jr reményei is nagyobbak lehetnek, akiknek 28 pont a hátrányuk. 

Amennyiben drámákkal teli versenyük lesz a junioroknak Görögországban, úgy akár a kazah Petr Borodin (36 pont hátrány), a belga Tom Rensonnet (40 pont h.), a román Norbert Maior (40 pont h.), a dél-afrikai Max Smart (47 pont h.), a perui José Caparó (59 pont h.), a német Fabio Schwarz (59 pont h.), a bolíviai Nataniel Bruun (61 pont h.) is esélyt kaphat a bajnoki címre. 

Friss