back to top
2024. szeptember 16. 20:59

KezdőlapWRCEvans kihasználná rajthely előnyét az Akropolisz Rallyn

Evans kihasználná rajthely előnyét az Akropolisz Rallyn

-

Elfyn Evans idén még nem indult annyira jó rajthelyről, mint ahonnan a görög Akropolisz Rally első napján fog, a walesi versenyző pedig szeretne is élni előnyével. 

Elfyn Evans bár sokáig a WRC-pontverseny második helyén állt, a Finn Rallyn történt kiesés után a negyedik helyre csúszott, így a görög Akropolisz Rallyn ebből a pozícióból is rajtolhat az első napon. Ez komoly előnyt jelenthet számára az előtte induló riválisaival szemben, az előnyt pedig szeretné is kihasználni. 

„Az Akropolisz egy olyan verseny, ahol a körülmények kemények lehetnek, de ennek ellenére a tempó mindig nagy – mondta Elfyn Evans. – Görögországban hosszú hét vár ránk néhány hosszú nappal, úgyhogy nagy szerepet kap a kitartás, ráadásul nagyon meleg is lesz. Tavaly szombaton némi bajba kerültünk, de így is sikerült a dobogón végeznünk. Szokás szerint mindent beleadunk, és a lehető legjobb eredményre törekszünk. A Finn Rally nem úgy alakult, ahogy elterveztük a jó kezdés után, de a kieséssel legalább az idei legjobb helyről indulhatunk egy murvás versenyen, ezért meg kell próbálnunk a legtöbbet kihozni a helyzeti előnyünkből.” 

A walesi toyotás 36 pont hátránnyal várja az Akropolisz Rallyt Thierry Neuville mögött, és korábban négy alkalommal indult az Istenek Versenyén, ahol legjobb eredményét tavaly érte el, amikor második lett. 

Az Akropolisz Rallyn 15 gyorsasági vár a mezőnyre, és bár a versenytáv 305.3 km lesz, az összekötő szakaszokkal együtt 1392.24 km-t kell megtenni. A versenyzők dolgát pedig nehezítheti a 32-34 fokos kánikula, amin szombaton enyhíthet csapadék. 

Friss