back to top
2024. szeptember 16. 21:03

KezdőlapWRCLatvala ilyen szerepet szánna Pajarinak a Toyota 2025-ös csapatában

Latvala ilyen szerepet szánna Pajarinak a Toyota 2025-ös csapatában

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke tudja már, hogy jövőre kik kaphatnak helyet a japán gyártó WRC csapatában és ebben Sami Pajari is szerepet kaphatna. 

A Toyota Gazoo Racing csapatához jövőre Kalle Rovanpera főállású versenyzőként tér vissza, mellette pedig vélhetően Elfyn Evans és Takamoto Katsuta kap helyet. Sébastien Ogier jövőre is részmunkaidőben szeretné folytatni karrierjét. A japán gyártó csapatában azonban Sami Pajari is szerepet kaphatna. 

“Azt hiszem, nagyjából ugyanazok a versenyzők lesznek a csapatunkban jövőre is, mint idén – mondta Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Azt hiszem, túl nagy változás nem lesz e téren a csapatban. Azonban el kell ismerni, hogy Sami Pajari Finn Rallyn nyújtott teljesítménye igen meggyőző volt, ezért már gondolkozunk azon, hogy milyen lehetőséget tudnánk neki adni. Döntés még ugyan nem született az ügyben, de szerintem részmunkaidős versenyzőként tudnánk rá számítani.” 

Sami Pajari a Finn Rallyn mutatkozott be Rally1-es autóval a WRC-ben és kilenc gyorsasági után megszerezte első szakaszgyőzelmét is, a versenyt pedig a negyedik helyen zárta. 

A 22 éves pilóta az idei szezon további részében már a WRC2-es bajnoki címért folytatott harcra fog koncentrálni. 

Friss