back to top
2024. szeptember 16. 21:03

KezdőlapWRCNeuville nem fog kockáztatni az Akropolisz Rallyn, de riválisai hibáját azonnal kihasználná

Neuville nem fog kockáztatni az Akropolisz Rallyn, de riválisai hibáját azonnal kihasználná

-

Thierry Neuville nagy előnnyel vezeti a WRC-pontversenyt, ezért nem a győzelem lesz számára a legfontosabb az Akropolisz Rallyn, azonban riválisainak problémáját azonnal szeretné kihasználni. 

Thierry Neuville kényelmes, 27 pontos előnnyel várhatja a görög Akropolisz Rallyt a WRC egyéni bajnokságának élén, ezért megteheti, hogy nem vállal túl nagy kockázatot, hanem elsősorban riválisainak hibáit szeretné kihasználni. 

„Az Akropolisz Rally mindig hatalmas kihívás és nagyon hosszú verseny – mondta Thierry Neuville. – Az autóban sokat kell küzdeni a meleggel és a nehéz tereppel is. A szakaszok igen változatosak, de nagyon tetszenek és hatalmas kihívás kezelni a gumikat, valamint vigyázni az autóra is. Ahhoz, hogy jó hétvégénk legyen meg kell találni az egyensúlyt a gyors és óvatos vezetés között. A bajnokságbeli pontelőnyünk tudatában úgy szeretnénk minél több pontot szerezni, hogy nem vállalunk nagy kockázatot. Az autónk eddig nagyon erős volt a nehéz terepen, ezért bízunk bene, hogy ez így lesz Görögországban is.” 

Neuville korábban ötször indult a görög versenyen és 2022-ben nyerni is tudott. 

Az Akropolisz Rallyn 15 gyorsasági vár a mezőnyre, és bár a versenytáv 305.3 km lesz, az összekötő szakaszokkal együtt 1392.24 km-t kell megtenni. A versenyzők dolgát pedig nehezítheti a 32-34 fokos kánikula, amin szombaton enyhíthet csapadék.   

Friss