back to top
2024. szeptember 16. 20:57

KezdőlapWRCOgier 13 év után ismét nyerne az Akropolisz Rallyn

Ogier 13 év után ismét nyerne az Akropolisz Rallyn

-

Sébastien Ogier mindig nagyon jól tudott szerepelni az Akropolisz Rallyn, azonban nyernie utoljára 2011-ben sikerült. A nyolcszoros világbajnok idén véget vetne 13 éve tartó görög nyeretlenségének. 

Az Akropolisz Rally 2013-ig állandó része volt a WRC-naptárnak, 2014 és 2018 között azonban “csupán” ERC-futam volt, majd három évig nem is tartották meg a legendás versenyt. 2021-től azonban ismét a WRC-naptárba került. 

Sébastien Ogier 2009-ben indult először a görög futamon és azonnal második lett, majd 2011-ben megszerezte eddigi egyetlen győzelmét is az Akropolisz Rallyn. Dobogóra 2021-ben tudott újra állni Ogier a versenyen, amikor harmadik lett. 

A francia versenyző bár részmunkaidőben tervezte az idei EWRC-futamokat, szezonja olyan jól sikerült, hogy jelenleg már a második helyen áll a pontversenyben, így végül rajthoz áll a szezon hátralévő versenyein is és megpróbálja ledolgozni 27 pontos hátrányát. 

„Az Akropolisz Rally a rallysport egyik legendás versenye és mindig élveztem ott versenyezni, ezért az idei naptáramban mindig is helyet kapott – mondta Sébastien Ogier. – Karrierem kezdetén sikerült is már nyernem Görögországban, majd hosszú évekre kikerült a WRC-naptárból a verseny. Tavaly vezetni tudtunk Görögországban, azonban szombaton defektek miatt ki kellett állnunk. Bízom benne, hogy idén sikerül ismét nyernem és sikerül a legtöbb pontot megszereznem.” 

Az Akropolisz Rallyn 15 gyorsasági vár a mezőnyre, és bár a versenytáv 305.3 km lesz, az összekötő szakaszokkal együtt 1392.24 km-t kell megtenni. A versenyzők dolgát pedig nehezítheti a 32-34 fokos kánikula, amin szombaton enyhíthet csapadék.   

Friss