back to top
2024. szeptember 16. 21:01

KezdőlapWRCTanak: Az Akropolisz Rallyn csak a jó eredménnyel leszünk elégedettek

Tanak: Az Akropolisz Rallyn csak a jó eredménnyel leszünk elégedettek

-

Ott Tanak számára a WRC nyári versenyei nem sikerültek elég jól, ezért csak a jó eredménnyel lesz elégedett az Akropolisz Rallyn, ahol korábban kétszer is dobogón zárt a Hyundaijal. 

Ott Tanak számára éppen a nyáron rendezett gyors, murvás versenyek voltak azok, melyeken jól kellett volna szerepelni, azonban csupán Lettországban tudott dobogón zárni, a Finn Rallyn történt kieséssel pedig 31 pont hátrányba került csapattársa, a WRC-pontversenyt vezető Thierry Neuville mögött. 

A 2019-es világbajnok pedig szeretne továbbra is harcolni a vb címért, ezért csak a jó eredménnyel lesz elégedett Görögországban, ahol korábban kétszer is dobogón zárt a Hyundai csapatával. 

„Tetszik az Akropolisz Rally, mert a szakaszok durvábbak Portugáliánál és Szardíniánál, ráadásul lassabbak is, és ilyen körülmények között a Hyundai autója igen jól teljesített korábban – mondta Ott Tanak. – Versenyzőként nagyon élvezetes ez a verseny, annak ellenére, hogy az embert és a gépet is komolyan igénybe veszik a pályák. Tökéletes autóbeállításra van szükség, ahhoz, hogy igazán jól lehessen teljesíteni. Görögországban csak az igazán erős eredménnyel leszünk elégedettek, mivel szeretnénk tovább harcolni a vb-címért.” 

Tanak korábban öt alkalommal indul az Akropolisz Rallyn, és 2021.ben, majd egy évvel később is második lett.  

Az Akropolisz Rallyn 15 gyorsasági vár a mezőnyre, és bár a versenytáv 305.3 km lesz, az összekötő szakaszokkal együtt 1392.24 km-t kell megtenni. A versenyzők dolgát pedig nehezítheti a 32-34 fokos kánikula, amin szombaton enyhíthet csapadék.   

Friss