back to top
2024. szeptember 16. 20:57

KezdőlapWRCA 2022-es Junior Világbajnok a szurkolók támogatásával tud indulni az Akropolisz Rallyn

A 2022-es Junior Világbajnok a szurkolók támogatásával tud indulni az Akropolisz Rallyn

-

Robert Virves 2022-ben pont a görög Akropolisz Rallyn szerezte meg Junior Világbajnoki címét, ahhoz azonban, hogy idén is tudjon indulni a legendás versenyen, a szurkolók támogatására is szüksége volt. 

Robert Virves idén Szardínián kezdte WRC2-es szereplését, majd Lengyelországban és Finnországban állt rajthoz Skoda Fabia RS Rally2-vel, amivel Lengyelországban a harmadik helyet tudta megszerezni. 

A 2022-es JWRC észt bajnoka szeretett volna Görögországban is indulni, azonban ehhez már nem volt elég anyagiháttere. Amikor ez kiderült, az Észt Rally igazgatója Urmo Aava, az észt sportkommentátor, Kalev Kruus közösségi gyűjtést kezdeményezett, aminek eredményeképpen 50 000 eurót sikerült összegyűjteni, így Virves mégis tud indulni az Akropolisz Rallyn. 

“Nagyon hálás vagyok Jüri Kao úrnak, Aivar Maemetsnek és Marek Maginak, akik kulcsszerepet játszottak a gyűjtésben és az ő, valamint mások segítségével tudok indulni Görögországban is – mondta Robert Virves a WRC hivatalos oldalának. – Eredetileg az Akropolisz Rally nem szerepelt a programomban, de a lengyel dobogó után Kalev Kruus és Urmo Aava úgy döntött, hogy közösségi gyűjtést szervez. Végül több, mint 52 000 eurót (kb 19.5 millió Forint) sikerült összegyűjteni. Hihetetlen az a támogatás, amit a szurkolóktól és a rally közösségétől kaptam, ez jól mutatja, hogy érdekli őket a szereplésem, és ez nagyon sokat jelent nekem is.” 

Friss