back to top
2024. szeptember 16. 21:02

KezdőlapWRCAz M-Sport mindent megtesz Fourmaux megtartásáért

Az M-Sport mindent megtesz Fourmaux megtartásáért

-

Adrien Fourmaux idei jó teljesítményével felhívta magára a Hyundai Motorsport figyelmét is, azonban az M-Sport mindenképp szeretné megtartani. 

Kevesen hittek az idei szezon előtt, abban, hogy Adrien Fourmaux idén jó eredményekre és versenyképes tempóra lesz képes. Sokkal inkább tartottak a szurkolók attól, hogy ismét hibákat fog hibára halmozni, ahogy azt 2022-ben tett. 

Az M-Sport azonban hitt a fiatal francia versenyzőben, Adrien Fourmaux pedig már a Svéd Rallyn megszerezte karrierje első dobogóját, majd a harmadik helyet sikerült elérnie Kenyában, Lengyelországban és Finnországban is, azonban nagyobb vezetői hibákat a többi versenyen sem vétett, így a WRC őszi menetrendjét az ötödik helyről várhatja. 

Fourmaux jó teljesítményére pedig a Hyundai Motorsport is felfigyelt és szeretné leigazolni 2025-re. 

Az M-Sport azonban nem szeretné elveszíteni a francia versenyzőt. 

“Adrien tudja, hogy ő az első számú versenyzőnk és őrá épül a csapat – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke a francia AutoHebdo.fr oldalnak. – Nem tudom, hogy kell-e még ennél is többet tennünk, hogy a csapatban maradjon. Szerintem egyébként maradni fog, mert ő sem szeretne más csapatba igazolni. Az egész csapat azon dolgozik, hogy versenyképes autót kapjon és jól érezze magát.” 

Millener már a szezon előtt biztos volt benne, hogy a francia versenyző képes lesz jobb eredményeket elérni idén.  

“Biztos voltam benne, hogy Adrien rendelkezik minden szükséges tulajdonsággal és megfelelő hozzáállással, ami a jó eredmények eléréséhez elengedhetetlen. Azt azonban még én sem gondoltam volna, hogy négyszer is képes lesz dobogóra állni.” 

Az M-Sport a nem jól sikerült 2022-es szezon után a Brit Rally Bajnokságban és a WRC2-ben adott lehetőséget Fourmaux-nak 2023-ban, a francia versenyző pedig amellett, hogy megszerezte a brit bajnoki címet, megtanult hiba nélkül gyorsan vezetni. 

“Most sokkal jobban kezeli a versenyeket, amire igen jó példa volt a Finn Rally. Ott pénteken délelőtt nem tudott elég gyors lenni, és elmaradt a maga által is várt sebességtől. Ezek után azonban úgy döntött, hogy szombat estig az autó beállítását próbálja finomítani, és igyekezett rájönni, hogy miért nem tud elég gyors lenni. A vasárnap sem volt tökéletes, de harcolt tovább és végül megtudta szerezni a harmadik helyet. A múltban ilyen helyzetben sokszor inkább feladott egy versenyt.” 

Friss