back to top
2024. szeptember 16. 20:54

KezdőlapWRCA Hyundai privát csapatnak adhatja a WRC-programot 2026-tól

A Hyundai privát csapatnak adhatja a WRC-programot 2026-tól

-

A Hyundai Motorsport 2026-tól elindíthatja a WEC-programját, ami mellett bár működhetne a WRC-program is, jelenleg úgy tűnik, gyári csapatként 2025 végén kivonul a rali világbajnokságról. 

A következő hetekben jelentheti be a Hyundai, hogy 2026-tól rajthoz áll a WEC-programban, a Dirtfish információja szerint pedig ugyanettől az évtől akár privát csapatnak is adhatja a WRC-program működtetését. 

„Az első dolog, amit meg kell tennünk, hogy meghatározzuk a jövőbeni stratégiánkat – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport vezetője a Dirtfishnek. –  Ha megfelel a stratégiánknak, akkor a végrehajtás, a működési modell tekintetében nyitottak leszünk.” 

Az amerikai média oldal szerint akár Thierry Neuville saját magáncsapata is átvehetné a WRC-programot 2026-tól. Ugyancsak a média oldal tudta meg belső forrástól, hogy az Alzenaui Hyundai-központ bérleti szerződése 2025 végén lejár, és a koreai gyártó nem kívánja megújítani a szerződést, ezzel pedig az ügyfélprogram is befejeződne. 

A Dirtfish információja szerint 2025-ben is a Hyundai WRC-autóiért Christian Loriaux lesz a felelős, míg Francois-Xavier Demaison műszaki igazgató a WEC-autók fejlesztését fogja irányítani. Ezek a járművek a Hyundai N vagy Genesis modelljeiből készülhetnek. Demaison korábban már komoly tapasztalatot szerzett a pályaversenyzés területén is, amikor az F1-es Williams csapat műszaki igazgatója volt. 

Abiteboul korábban elmondta, hogy a Hyundai Rally2-es autóinak fejlesztése a végéhez ér, és jövőre már nem fognak ilyen autót gyártani. 

Szomorú hírt közölt Abiteboul a Rally2-es Hyundaijal kapcsolatban

Friss