back to top
2024. szeptember 16. 20:50

KezdőlapWRCAkár Sordo utolsó WRC-futama is lehet az Akropolisz Rally

Akár Sordo utolsó WRC-futama is lehet az Akropolisz Rally

-

Dani Sordo a Szardínia Rally után tér vissza a Hyundai Motorsport csapatához az Akropolisz Rallyn, mely akár utolsó WRC-futam is lehet a 41 éves versenyzőnek.

Dani Sordo idén csupán két WRC-futamon állt rajthoz, a Portugál Rallyn ötödik, míg Szardínián harmadik helyen ért célba.

A spanyol versenyző a hétvégi Szardínia Rallyn azonban visszatér a WRC-mezőnybe.

“Bízom benne, hogy sikerült a teszteken visszarázódni a versenyzéshez, és a korábbiakhoz hasonlóan ismét jól sikerül az Akropolisz Rally – mondta Dani Sordo. – Ezen a versenyen a hőség és a durva terep komolyan befolyásolja a versenyzők teljesítményét, éppen ezért a korábbi durva versenyekhez képest Görögországban kicsit más autóbeállításra van szükség. A szokásosnál magasabb hasmagasságra kell állítani a járműveket. Továbbra is nyílt minden világbajnoki cím, ezért igyekszem minél többet segíteni a csapatnak, de szeretnék minél előrébb is végezni.”

Akropolisz Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Mivel a Hyundai Motorsport a harmadik autóba is főmunkaidős versenyzőt szeretne igazolni, valószínűleg Sordo idén búcsúzik a Hyundaitól és valószínűleg a WRC-től is. Az utolsó verseny akár a görög is lehet, mivel Esapekka Lappi Chilében valószínűleg idei utolsó versenyén áll rajthoz, míg az aszfaltos Kötzép-Európa Rallyn Andreas Mikkelsen áll rajthoz. A Japán Rallyra a Hyundai csapatfelállása még nem jósolható meg, akár Sordo, akár Mikkelsen is indulhat.

Friss