back to top
2024. szeptember 16. 20:57

KezdőlapWRCThierry Neuville 2025-ben is Ott Tanak csapattársa lesz a Hyundai Motorsportnál

Thierry Neuville 2025-ben is Ott Tanak csapattársa lesz a Hyundai Motorsportnál

-

Thierry Neuville szerdán egy évvel meghosszabbította szerződését a Hyundai Motorsporttal, így a belga versenyző 2025-ben is Ott Tanak csapattársa lesz.

Thierry Neuville szerződése 2024 év végén járt volna le a Hyundai Motorsportnál, azonban szeptember 4-én a belga versenyző és a koreai gyártó egy évvel hosszabbított, 2025-ben is Ott Tanak csapattársaként folytatja az idei vb cím legnagyobb váramányosa.

„Nagyon örülök, hogy meghosszabbíthatom szerződésemet a Hyundai Motorsporttal a 2025-ös WRC-szezonra – mondta Neuville. – Nem sok olyan partnerség létezik az autósportban, amely olyan hosszú lenne, mint a miénk, de 2014 óta nagy sikereket értünk el együtt. Korábban már mondtam, hogy ez a csapat a második család lett számomra, és az ambíciónk és a motivációnk évről évre csak nőtt. Nagy megtiszteltetés lenne, ha az idei szezon végén velük nyerhetnénk meg első versenyzői vb címünket, és ezt tovább vihetnénk a 12. közös évre is. Alig várom, hogy lássam, mit hoz számunkra a jövő.”

„Örömmel erősítjük meg Thierry Neuville-t Ott Tanak mellett a 2025-ös FIA rali-világbajnoki szezonunkban – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport vezetője. – Az a döntés, hogy fenntartjuk ezt a versenyképes párosítást a Hyundai Motorsportnál jövőre is, megerősíti elkötelezettségünket a sorozat iránt 2025-ben, ahol ismét megcélozzuk mindhárom bajnoki címet. Thierry a kezdetek óta a Hyundai Motorsportnál dolgozik, és az elmúlt 11 évben felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult a csapat számára mind a versenyeken, mind a gyárban. Vele és navigátorával, Martijn Wydaeghe-vel jövőre is a vb címekért fogunk tudni harcolni.”

A Hyundai jövőre a harmadik autót is egy főállású versenyzőnek adná, így valószínűleg idén Dani Sordo és Esapekka Lappi is elköszön a csapattól. Andreas Mikkelsen jövője még ismeretlen, azonban a harmadik versenyzőnek a koreai gyártó szeretné leigazolni Adrien Fourmaux-t is.

Friss