back to top
2024. szeptember 16. 12:46

KezdőlapWRCNeuville cáfolta az Akropolisz Rally előtt megjelent sajtóinformációt 

Neuville cáfolta az Akropolisz Rally előtt megjelent sajtóinformációt 

-

Thierry Neuville az Akropolisz Rally előtt reagált arra a felvetésre, miszerint 2026-tól átvenni a Hyundai WRC-programjának irányítását. 

Szerdán jelent meg az a médiainformáció, mely szerint a Hyundai Motorsport 2025 végén befejezné gyári szinten a WRC-programot és a továbbiakban a WEC-sorozattal foglalkozna. A Dirtfish információja szerint a Hyundai WRC-programja privát csapattal folytatódna, a csapat pedig Thierry Neuville Belgiumban üzemelő csapata lenne. 

A Hyundai privát csapatnak adhatja a WRC-programot 2026-tól

A vb-éllovas belga versenyző cáfolta, hogy igazak lennének az amerikai média oldal információi. 

“Azt hiszem akár az is megoldás lenne, ha egy privát csapat segítségével a WRC-ben maradhatna a Hyundai – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Bárhogy is lesz legkésőbb jövőre kiderül, hogy mit tervez a Hyundai a jövőben. Azonban semmilyen megbeszélésen nem vettem részt, amin arról lett volna szó, hogy a csapatom veszi át a Hyundai WRC-programját. Továbbra is az a célom, hogy versenyző maradjak legalább egy évig, de inkább tovább. Tény, hogy aggasztó volt a Hyundai jövője az elmúlt hetekben.

Ogier vezető helye enyhít a Toyota katasztrófáján az Akropolisz Rallyn péntek délben

Azonban azzal, hogy a Hyundai bejelentette jövő évi WRC-pilótáit, kiderült, hogy még 2025-ben is a WRC-ben áll rajthoz. Ez nagyszerű hír, mert ha a Hyundai kiszállna, ráadásul új gyártó sem érkezne, mi lenne a WRC-vel?” 

A koreai gyártó csütörtök reggel jelentette be, hogy Thierry Neuville és Ott Tanak is a csapat versenyzői lesznek 2025-ben is. 

Thierry Neuville 2025-ben is Ott Tanak csapattársa lesz a Hyundai Motorsportnál

Friss