back to top
2024. szeptember 17. 02:38

KezdőlapWRCEddig is brutális volt az Akropolisz Rally, de a katasztrófa csak vasárnap...

Eddig is brutális volt az Akropolisz Rally, de a katasztrófa csak vasárnap következhet

-

Sok versenyző szerint ez a legdurvább görög versenye, azonban ami vasárnap következik, arra már nagyon szavak sincsenek. 

Az Akropolisz Rallyt szombat este Thierry Neuville vezeti, akinek eddig csupán a Hyundai motorjával volt problémája még péntek délelőtt, ezzel szemben riválisai jóval nagyobb problémákkal szembesültek a hőség által csont keménnyé szárított pályákon. 

Neuville vezet a drámai Akropolisz Rally szombati utolsó murvás szakasza után

Szombat késő este azonban már nem tudták megtartani média interjúkat, mivel Lamia környékére hatalmas vihar érkezett. A zivatar azonban nem csak a késő esti programot mosta el, de a vasárnapi, Lamia környéki pályákat is áztatta. Mivel azonban a talaj extrém ki volt száradva, csak a legteteje válhatott nedvessé, ami brutálisan csúszós lehet vasárnap. 

Emellett Thierry Neuville szerint a vasárnapi Power Stage-nek is helyet adó szakasz lesz a legdurvább a verseny során. 

„Jó nap volt a szombati, de még nem értünk el semmit, holnap egy kihívásokkal teli nap lesz, a Power Stage rendkívül trükkös, és nem lehet ellene tenni semmit – mondta Neuville a Motorsport.com-nak szombat este. – Sok dolog történt eddig, és mindannyiunknak voltak problémái, annak ellenére vezetünk, hogy három szakaszt problémákkal együtt tettünk meg. Kevesebb időt veszítettünk, mint a többiek.” 

Sébastien Ogier is kiemelte szombat este, hogy a legdurvább nap a vasárnapi lehet. 

“Szerintem mindig elégedettnek kell lenni, ha befejezünk egy napot Görögországban, ez egy kihívásokkal teli hétvége, és a holnapi három szakasz korántsem lesz könnyű – mondta Ogier. – A Power Stage-et, amelyet kétszer is teljesíteni kell, úgy jellemezném, mint a hétvége legdurvább szakaszát. Úgy gondolom, hogy nem láthattuk az összes drámát még, és nyilvánvalóan fontos nap lesz a vasárnap mindkét világbajnokság számára. Ez a legkeményebb Akropolisz Rally, amin valaha versenyeztem, de arra számítok, hogy holnap lesz a legrosszabb nap.” 

Friss