back to top
2024. szeptember 17. 02:44

KezdőlapWRCMaior nyert Görögországban, Jürgenson a junior világbajnok

Maior nyert Görögországban, Jürgenson a junior világbajnok

-

Drámai verseny végén a tavalyi Junior Európa-bajnok, román Norbert Maior nyerte meg a Junior WRC szezonzáróját, míg az észt Romet Jürgensonnak a második hely is elég volt a vb-címhez. 

Hihetetlenül fordulatos verseny zajlott a Junior WRC mezőnyében is az Akropolisz Rallyn, ahol 13 páros állt rajthoz a kategóriában. 

A nyitó szakasz azonnal etap lett egy baleset miatt, majd a második gyorsaságin a török Ali Türkkan volt a leggyorsabb, a péntek délelőtti programot azonban már a román Norbert Maior zárta az élen 3 másodperccel megelőzve a bajnokság élén álló Romet Jürgenssont, aki azonban az első délutáni szakaszon megelőzte Maiort. A tavalyi Junior Európa-bajnok román versenyző azonban még a napzáró szakaszon ismét az élre állt és 15.5 másodperc előnnyel vezetett péntek este Jürgenson előtt, míg a harmadik helyen Türkkan állt 36.7 másodperc hátránnyal. 

A második nap kezdetén aztán ismét Jürgenson vette át a vezetést és helyét egészen a szombati utolsó előtti szakaszig meg is tudta tartani, akkor azonban defektes kereket kellett cserélnie, így a napot végül Maior 2:06.2 perc előnnyel zárta az élen az észt versensző előtt, akit viszont már 1:40.8 perc hátránnyal a kazah Petr Borodin követett a harmadik helyen. 

Őrült Power Stage, hármas Hyundai győzelem az Akropolisz Rallyn

A záró nap utolsó három szakaszán már nem változott az első két helyezett személye, Maior első JWRC-futamát nyerte, míg Jürgensonnak a második hely is elég volt a világbajnokság megnyeréséhez. A harmadik helyet végül a belga Tom Rensonnet szerezte meg. 

Jürgenson legfőbb riválisa a verseny előtt még az ausztrál Taylor Gill volt, aki azonban sok probléma mellett is minden szakaszt teljesíteni tudott és a versenyt a nyolcadik helyen fejezte be. 

A JWRC-ben 11-en látták meg a célt, közülük négyen kényszerültek szuperrallyzni. 

Friss