back to top
2024. szeptember 17. 16:17

KezdőlapWRCNeuville nem számított győzelemre az Akropolisz Rallyn

Neuville nem számított győzelemre az Akropolisz Rallyn

-

Thierry Neuville és a Hyundai hármas győzelmet aratott az Akropolisz Rallyn, ami még a belga vb-éllovast is meglepte. 

Thierry Neuville az Akropolisz Rallyn már három szakasz után több mint fél perc hátrányt szedett össze a takarítás és a Hyundai motorhibája miatt, később azonban riválisai még nagyobb problémákba ütköztek, így fordult a belga versenyző szerencséje és végül 1:46.8 perc előnnyel megnyerte a versenyt. 

Őrült Power Stage, hármas Hyundai győzelem az Akropolisz Rallyn

„Őszintén szólva egyáltalán nem számítottam arra, hogy képes leszek megnyerni az Akropolisz Rallyt – mondta Thierry Neuville. – Amikor megláttam a körülményeket a pályabejárás során, azonnal tudtam, hogy sok probléma lehet. A cél egyértelműen az volt, hogy az összes szakaszt jó ütemben teljesítsem, miközben igyekeztem nem hibázni. Nyilván reméltem, hogy jó eredményt érek el. Az első napon sokat kellett takarítani, ráadásul a motorral is voltak problémák. Később azonban fokozatosan nőtt a jó eredmény esélye. Láttuk, hogy gyorsan bajba lehet kerülni. A cél az volt, hogy elkerüljük a legkisebb problémát is. Még ma sem tudtuk, hogy ez a taktika beválik-e, de végül sikerült. Nem feszegettük a határokat egész hétvégén, hogy elkerüljük a defekteket és más nehéz pillanatot. Most, hogy nagyobb előnnyel vezetünk a bajnokságban, a cél az lesz, hogy megtartsuk ezt az előnyt az utolsó három versenyen.” 

A verseny után az egyéni bajnokságban Thierry Neuville előnye 34 pontra nőtt a második helyre lépő Ott Tanak előtt, míg Ogier hátránya 38 pont lett.  

A gyártók bajnokságában a Hyundai előnye 35 pont a Toyota előtt. 

Friss