back to top
2024. szeptember 17. 22:58

KezdőlapWRCA világbajnokság éllovasa Spanyolországban melegít Chilére

A világbajnokság éllovasa Spanyolországban melegít Chilére

-

Thierry Neuville a Granada Rallyn indul a hét végén, hogy a lehető legjobban felkészüljön a világbajnokság következő, szeptember végi futamára.

Néhány nappal az Akropolisz Rally megnyerése után máris versenyez Thierry Neuville és Martijn Wydaeghe, a páros ugyanis rajthoz áll a hét végi Granada Rallyn a Hyundai i20 N Rally1-es autóval. Neuville ugyan jó helyzetbe került a világbajnokságban, és akármi is történik Chilében, utána is még mindig vezeti az összetettet, ám semmit sem bízna a véletlenre.

„Megpróbálunk egy kicsit több időt tölteni az autóban, és a lehető legjobban felkészülni Chilére” – mondta Neuville a DirtFishnek.

A Hyundai technikai igazgatója, Francois-Xavier Demaison hasonlóan indokolta meg a belga pilóta spanyolországi versenyét.

„Kilométereket kell teljesíteni – tette hozzá Demaison. – A chilei teljesen más típusú rali, mint az Akropolisz volt, azért megyünk Spanyolországba, hogy felkészüljünk a sima murvára. A szezonban adtunk korábban egy ralit Ott Tanäknak Észtországban, most ugyanezt tesszük meg Thierryvel. Egyenlően szeretnénk bánni a versenyzőinkkel.”

Martins Sesks, aki Chilében nem hibrid rendszerű Puma Rally1-es autóval indul, egy Ford Fiesta Rally2-es volánjánál lesz ott a Granada Rallyn.

Friss