back to top
2024. szeptember 19. 18:30

KezdőlapWRCAbiteboul még elemez, mielőtt dönt a harmadik pilótáról

Abiteboul még elemez, mielőtt dönt a harmadik pilótáról

-

A Hyundai csapatfőnöke, Cyril Abiteboul nem sieti el Thierry Neuville és Ott Tänak csapattársának kiválasztását a következő szezonra.

Miközben folyamatosan témát szolgáltat a Hyundai esetleges kivonulása a rali-világbajnokságból, az biztosra vehető, hogy a csapat a következő szezonban ott lesz a mezőnyben. A három ülésből kettő elkelt, Thierry Neuville és Ott Tänak jövőre is a csapatot erősíti, a harmadik azonban még kiadó.

Cyril Abiteboul csapatfőnök korábban azt sugallta, hogy a harmadik autón nem részmunkaidős versenyzők osztozhatnak, hanem állandó pilóta vezetheti. Az M-Sport pilótáját, Adrien Fourmaux-t is szóba hozták a Hyundai csapatával, Abiteboul azonban egyelőre kivár.

„Még rászánunk egy kis időt a harmadik autóra – mondta Abiteboul a DirtFishnek. – Tavaly is így tettünk, Ott tulajdonképpen elég korán aláírt, így volt egy kis időnk a harmadik autóra. Szóval egy hasonlóképpen fogok tenni, megnézve azt is, hogy mi történik a Toyota oldalán. Szerintem ostobaság lenne nem elemezni a versenytársakat, ha ilyen döntést kell hozni. Mi a lehetőség? Mi áll rendelkezésre? Nem akarok kizárni semmilyen lehetőséget ebben a pillanatban. Nem lennék profi, ha így tennék. Nézzünk meg minden lehetőséget, és a megfelelő időben meghozzuk a döntést.”

Abiteboul kategorikusan nem zárta ki a jelenlegi pilótafelállást sem, egyelőre azonban Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen és a rutinos Dani Sordo jövője is bizonytalan.

„Nem, ez még nem dőlt el – tette hozzá, amikor a témáról kérdezték. – Ez még mindig egy lehetőség. Úgy éreztük, hogy az idén ez volt a helyes lépés a Toyota sajátos helyzetére reagálva. Hogy ez volt-e a helyes döntés? Azt hiszem, ezt még korai lenne megmondani. Vajon jövőre is követelmény lesz, hogy a versenyzők egy autón osztozzanak? Ha igen, akkor nyilvánvalóan még mindig meg kell keresnünk ezt a lehetőséget. Tárgyalásokat folytatunk EP-vel, Andreasszal és Danival is, akik mindannyian kiváló munkát végeznek velünk az idén. Szóval nekik is meg kell adni a lehetőséget a megbeszélésekre, és ezt tesszük.”

Friss