back to top
2024. szeptember 18. 22:24

KezdőlapWRCA junior-világbajnok Jürgensonnak példaképe gratulált elsőként

A junior-világbajnok Jürgensonnak példaképe gratulált elsőként

-

Öt évvel ezelőtt Romet Jürgenson a helyszínen nézte végig, ahogy Ott Tänak világbajnok lett – most pedig a példaképe gratulált neki.

Az Akropolisz Rallyn Romet Jürgenson éppen interjút adott, amikor honfitársa, a világbajnok Ott Tänak odelépett hozzá, és gratulált neki a junior-világbajnoki címéhez.

„Ő volt és még ma is ő a példaképemmondta Jürgenson. – Követtem a pályafutását, és láttam, ahogyan 2019-ben világbajnok lett Spanyolországban. Én voltam a szurkoló a zászlóval, és integettem neki. És most itt van, és ő gratulál nekem, ez valami őrületes.”

Most viszont már nemcsak Tänak, hanem mindenki tudja, kicsoda is Jürgenson.

„Azt hiszem, arra vagyok a legbüszkébb, hogy annyi legenda is megnyerte ezt a kategóriát – tette hozzá. – Sébastien Ogier, Craig Breen, Sébastien Loeb és még sokan mások, közöttük lenni… ez nagyszerű. Őszintén szólva, egy kicsit keresem a szavakat.”

A következő lépés a WRC2 lehet Jürgensonnak, aki egyáltalán nem szállt el a sikertől.

„Észtként szeretek a földön maradni, így ha jövőre WRC2-es szezonom lesz, akkor azt mindenképpen tanulóévnek kell tekintenem – mondta a junior-világbajnok. – Talán valamikor megmutatom a sebességemet, de nyilvánvalóan nehéz jövőre bármi nagyot alkotni. Hosszú távon kell gondolkodnunk.”

Friss