back to top
2024. szeptember 19. 01:13

KezdőlapWRCZagyva Dorka már az M-Sport központjában bizonyíthat

Zagyva Dorka már az M-Sport központjában bizonyíthat

-

Megkezdődött a WRC edzőtábora Krakkóban tizenöt női pilóta részvételével, köztük Zagyva Dorkával.

Ugyan a Boris ciklon Lengyelországot sem kíméli, többek között Krakkó környékén is villámárvizek alakultak ki, mégis elkezdődött az M-Sport központjában a WRC edzőtábora. Amint arról beszámoltunk, a promóter 15 pilótát választott ki a WRC női versenyzőket fejlesztő programjába, akik közül a szeptember 16–18-ai lengyelországi edzőtábor után három a Közép-Európa Rallyn állhat rajthoz, majd a legjobb teljesítményt nyújtó versenyző jövőre egy teljes szezont teljesíthet a Junior WRC-ben.

A 15 kiválasztott pilóta között ott van Zagyva Dorka is, aki a II. WHB Győr Rallyn kipróbálta azt a Ford Fiesta Rally3-as autót, amellyel majd Krakkóban, az M-Sport központjában is meg kell mutatnia a tudását. A versenyen elérte a céldobogót, és értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

Dorka a Facebook-oldalán már a helyszínről jelentkezett be, vasárnap rendben megérkezett Krakkóba, a program pedig hétfőn el is kezdődött. Az első napon többek között erőnléti felmérésen és itinerelméleti képzésen esnek át a versenyzők, továbbá az autóval kapcsolatos felkészültségüket is ellenőrzik. A lényeg, vagyis a tesztvezetés kedden és szerdán következik – hátha addigra az idő is javul valamelyest.

A tizenöt pilóta:

Lyssia Baudet (Belgium)
Emma Chalvin (Franciaország)
Ann Felke (Németország)
Joanna Hassoun (Libanon)
Mako Hirakawa (Japán)
Hannah Jakobsson (Svédország)
Suvi Jyrkiäinen (Finnország)
Luz Marina (Spanyolország)
Nuria Pons (Spanyolroszág)
Aoife Raftery (Írország)
Claire Schönborn (Németország)
Madelyn Tabor (Egyesült Államok)
Alexandra Teslovan (Románia)
Hanna Lisette Aabna (Észtország)
Zagyva Dorka (Magyarország)

Friss