back to top
2024. szeptember 19. 15:37

KezdőlapWRCOtt Tänak még nem dobta be a törölközőt a világbajnokságban

Ott Tänak még nem dobta be a törölközőt a világbajnokságban

-

A Hyundai észt pilótája, Ott Tänak az összetettben 34 ponttal áll a második helyen csapattársa, Thierry Neuville mögött, de még nem adta fel a világbajnoki cím reményét.

Az Akropolisz Rallyn a második helyre zárkózott fel Ott Tänak az összetettben, hátránya három futammal a vége előtt 34 pont, ám a helyzetét nehezíti, hogy csapattársa, Thierry Neuville vezet előtte. A második világbajnoki címére hajtó észt pilótának el kell kezdenie nyerni ahhoz, hogy egyáltalán nyílt legyen a küzdelem kettejük között.

„A remény hal meg utoljára – mondta Tänak. – Amíg versenyben vagyunk, tovább kell hajtanunk. Thierry nagyon jó pozícióban van, meglátjuk, mi történik az utolsó három versenyen. Csapatként azonban kifejezetten jól állunk.”

Az mindenképpen Tänak malmára hajthatja a vizet, hogy a WRC következő versenye a Chile Rally lesz. A futam eddig kétszer szerepelt a versenynaptárban, az észt pilóta pedig mindkettőt megnyerte. Míg 2019-ben Toyotával, tavaly pedig Forddal győzött, ezúttal a Hyundai volánjánál próbálja megtartani a hibátlan mérlegét.

„Ami volt, az elmúlt, a következő verseny mára jövő” – mondta erről lakonikusan Tänak.

A Chile Rallyt szeptember 26. és 29. között rendezik meg Concepción város környékén.

Friss