back to top
2024. szeptember 21. 01:52

KezdőlapWRCZagyva Dorka nem jutott a legjobb három közé a WRC-nél

Zagyva Dorka nem jutott a legjobb három közé a WRC-nél

-

Tizenöt pilóta vett részt a WRC női versenyzőket fejlesztő programjának első állomásán, közülük hárman jutottak tovább a következő szakaszba – Zagyva Dorka sajnos nincs köztük.

Véget ért a WRC női versenyzőket fejlesztő programjának edzőtábora az M-Sport krakkói központjában. A WRC tizenöt pilótát választott ki a programba, köztük volt Zagyva Dorka is, aki ezért a II. WHB Győr Rallyn már kipróbálta azt a Ford Fiesta Rally3-as autót, amellyel Krakkóban is meg kellett mutatnia a tudását. A háromnapos edzőtábor végén három pilótát választottak ki, ők a Közép-Európa Rallyn indulhatnak, aki pedig ott a legjobban szerepel, jövőre a Junior WRC-ben versenyezhet végig egy teljes szezont.

Zagyva Dorka
Fotó: Zagyva Dorka Racing

Már a nyitónapon több kihívás várt a versenyzőkre, ekkor PR-interjú, erőnléti felmérő és a mechanikai ismeretek ellenőrzése szerepelt a programban. A második napon aszfalton, majd a harmadik napon murván vezettek a pilóták, és közben az itinerelméleti képességeket is felmérték. Ezt kövezően a sportág különböző területein tevékenykedő szakértőkből álló, független zsűri választotta ki azt három versenyzőt, akik továbbjutottak a program következő szakaszába.

WRC Beyond Rally
Fotó: WRC.com

A három továbbjutó közé nem került be Zagyva Dorka, a zsűri a belga Lyssia Baudet, a finn Suvi Jyrkiäinen és a német Claire Schönborn mellett döntött. A WRC kiemelte, hogy minden résztvevő büszke lehet arra, hogy eljutott a program első szakaszába. Zagyva Dorka annak ellenére, hogy nem jutott tovább, boldogan tér haza Lengyelországból, a Facebook-oldalán közzétett videóban pedig mindenkinek megköszönte a támogatást:

Friss