back to top
2024. szeptember 20. 16:38

KezdőlapWRCAz M-Sport vezetője világbajnokká tenné Adrien Fourmaux-t

Az M-Sport vezetője világbajnokká tenné Adrien Fourmaux-t

-

Malcom Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója elmondta, egyértelmű célja, hogy Adrien Fourmaux világbajnok legyen, ugyanakkor csalódott lenne, ha a francia pilóta nem tárgyalna a riválisokkal.

Adrien Fourmaux az idény egyik kellemes meglepetése a WRC-ben, aki az előző idényben Rally2-es autóval versenyzett, az idén viszont újra Rally1-es autóval megy, és megmutatta, hogy a két szezonnal ezelőtt látott balesetveszélyes pilóta már a múlté. Fourmaux a világbajnokság ötödik helyén áll, és mindössze tíz pont a lemaradása Elfyn Evans mögött.

„Nagyszerű szezonja van, túlszárnyalta az elvárásaimat – mondta az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcom Wilson a DirtFishnek. – Úgy tűnik, működött, hogy tavaly csak a Rally2-es autóval indult, önbizalmat adott neki és sokat érett. Fantasztikus szezont teljesít, ezt nem vehetem el tőle.”

Ez felkeltette a riválisok figyelmét is, Fourmaux szerzdőtetése a Toyota és a Hyundai csapatánál is szóba került. Wilson szeretné megtartani a pilótát, elég biztos is abban, hogy ez sikerül, de egyelőre még a csapat saját szereplése sem biztos a következő szezonban.

„Őszintén szólva, csalódott lennék, ha Adrian nem beszélne a Hyundai-jal és a Toyotával – mondta erről Wilson. – De ha mi még mindig itt leszünk, akkor eléggé biztos vagyok benne, hogy Adrien is itt lesz.”

Az M-Sport jövője várhatóan a Chile Rally alatt tisztázódik.

„Sajnos nem folytathatjuk így tovább, de várjuk ki a végét. A WRC elhagyása a legutolsó dolog, amit tenni szeretnék, nekem ez az életem – tette hozzá Wilson. – A Ford is maradni akar a raliban, de nem kérdés, hogy egyre inkább a tereprali világa felé mozdul el. A vágy megvan, de végső soron a befektetés megtérüléséről van szó, jelenleg ez a nagy cél. Az én egyértelmű célom pedig az, hogy Adrient világbajnokká tegyem. Úgy gondolom, hogy 2026-ban készen fog állni erre.”

Friss