back to top
2024. szeptember 21. 11:58

KezdőlapWRCA WRC kitart a fiatal pilóták Rally1-es autóba ültetése mellett

A WRC kitart a fiatal pilóták Rally1-es autóba ültetése mellett

-

A WRC Promóter mindhárom gyártónak anyagi támogatást ajánlott fel a fiatal versenyzők indításához, és ezt jövőre is meg fogja tenni.

Martins Sesks a harmadik, Sami Pajari a második WRC-futamára készül Rally1-es autó volánjánál, ott lesznek ugyanis a jövő hét végi Chile Rallyn. Mindketten a WRC Promóternek köszönhetik a lehetőséget (Pajari esetében azért közrejátszott Takamoto Katsuta temérdek erdőkerülése is), amely támogatja a csapatokat, hogy esélyt adjon a fiatalabb versenyzőknek a Rally1-es autókban, és ezt a következő szezonban is folytatni kívánja. Az M-Sport és a Toyota mindenesetre élt a lehetőséggel.

„Felajánljuk a bajnokságban részt vevő összes gyártónak, hogy ha egy új versenyzőt indítanak, akkor megkapják tőlünk hozzá az anyagi támogatástmondta Peter Thul, a WRC Promóter sportigazgatója. – Ez történt Martinsszal az M-Sportnál és Samival is a Toyotánál. Nem tudom megmondani, hogy mi a terv vele, erről a Toyotát kell megkérdezni, de a Toyota tudja, hogy abban az esetben, ha folytatódik a szereplése, szívesen támogatnánk. A Hyundai-nak is felajánlottuk a lehetőséget, náluk az autó elérhetőségén múlt a megvalósítás, de nekik is tetszett az ötlet. Szóval ezt szeretnénk jövőre is folytatni.”

Thul úgy véli, ez a lehetőség megnyitja a kaput a fiatalok előtt, akik időben megtanulhatják kezelni a Rally1-es autó sajátosságait. Hozzátette, hogy sok további jelöltjük van.

„Robert Virves is egy név ezen a listán, de ez nagyon hosszú lista – mondta a sportigazgató. – Egyébként nem fizetünk mindent teljes egészében, a versenyző is hozza a hozzájárulását, és a csapatok is hozzátesznek valamit. Így tudjuk megvalósíta mert nem olcsó dolog egy Rally1-es autót üzemeltetni. Ez egy olyan kezdeményezés, amit csak bátorítani tudunk. Saját csapatot viszont nem tudunk működtetni.”

Friss