back to top
2024. szeptember 25. 19:28

KezdőlapWRCJari-Matti Latvala lehetetlen küldetésre kéri a Toyotát Chilében

Jari-Matti Latvala lehetetlen küldetésre kéri a Toyotát Chilében

-

A Toyota nehéz helyzetben van a világbajnokságban, hiszen a gyártók és a pilóták versenyében is jelentős a lemaradása a Hyundai mögött. A csaparfőnök, Jari-Matti Latvala azonban változtatna ezen.

Az Akropolisz Rally betlije után a Hyundai 35 ponttal elhúzott a Toyotától a gyártók versenyében, a jelenegi pontrendszer mellett pedig ezt szinte lehetetlen behozni a hátralévő három forduló alatt. A Toyota remeklése mellett ehhez a Hyundai kudarcai is kellenének.

Első felindulásában a Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala úgy nyilatkozott, hogy Görögországban eldőlt a világbajnoki cím sorsa. Azóta azonban már finomított az álláspontján, és bármennyire lehetetlennek tűnik a küldetés, nekivág a csapatával. Elsőként a Chile Rallyt kellen megnyerni a hét végén.

„A csapatunk nagyon motivált, hogy jó eredményt érjen el Chilében, és Elfyn Evans, Sébastien Ogier és Kalle Rovanperä révén nagyon erős a felállásunk ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk – mondta Latvala. – Az ottani szakaszok általában gyorsak és gördülékenyek, ami megfelel a versenyzőinknek és az autónknak. Egy dolgot fedeztünk fel tavaly, hogy a gumikopás elég nagy lehet, amikor száraz a pálya, szóval erre oda kell figyelnünk.”

A Toyota negyedik Rall1-es autóját Sami Pajari vezeti Chilében, aki pályafutása során másodszor indul ilyen erős autóval. Az augusztus eleji bemutatkozása a Finn Rallyn lenyűgöző volt, hiszen erős negyedik helyet szerzett.

„Ez nagyszerű lehetőség Saminak, hogy építkezzen a finnországi eredményére, és megnézze, hogyan érzi magát a Rally1-es autóval más terepen, és további tapasztalatot szerezzen – mondta Latvala. – Ezek az utak feküdhetnek neki, és ha minden jól megy, újabb jó teljesítményre lesz képes.”

Friss