back to top
2024. szeptember 27. 11:16

KezdőlapWRCEgyértelmű volt az új dél-amerikai verseny ítélete a WRC-ben

Egyértelmű volt az új dél-amerikai verseny ítélete a WRC-ben

-

A Paraguay Rally jövőre mutatkozik be a WRC versenynaptárában, a múlt heti tesztverseny alapján rendben lesz az új dél-amerikai futam.

Az előző hétvégén a paraguayi ralisorozat egyik fordulóját rendezték meg ugyanabban a régióban, ahol a jövő évi WRC-futam szakaszai is helyet kapnak. Az esemény tesztversenyként szolgált a közelgő, 2025-ös versenyre. Mint ismeretes, Paraguay az év elején írta alá a szerződést a WRC Promóterével, hogy 2025 és 2027 között WRC-versenyt rendezhessen.

Az előző hétvége kulcsfontosságú volt a szervezőknek, mivel a WRC világából magas rangú vendégeket fogadtak a verseny központjában, Encarnaciónban. Az M-Sport, a Toyota, az FIA, a Hankook gumiabroncsgyártó és a WRC Promóter képviselői voltak jelen, hogy felmérjék a jövő évi Paraguay Rally előkészületeit.

„Azt hiszem, joggal mondhatjuk, hogy minden érdekelt fél nagyon elégedett volt a rendezvény szervezésével és felépítésével, és ideális képzési és oktatási platformot biztosított az érintett sport-, biztonsági és szervezési részlegek számára” – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter rendezvényigazgatója.

A tesztversenyt a bolíviai rali reménysége, Marco Bulacia nyerte meg, aki a paraguayi Agustin Alonso előtt ért célba. Az eseményen részt vettek a WRC-ben már jól ismert helyi versenyzők, a pénteken délután kezdődő Chile Rallyn is induló Diego Domínguez és Fabrizio Zaldivar is. A versenyt esős és saras körülmények között bonyolították le – erre számíthatunk jövő szeptemberben a WRC-ben is.

Friss