back to top
2024. szeptember 27. 15:23

KezdőlapWRCKalle Rovanperä élvezi az újrakezdést a Chile Rallyn

Kalle Rovanperä élvezi az újrakezdést a Chile Rallyn

-

A Toyota kétszeres világbajnoka, Kalle Rovanperä szerint nagy kihívást jelent a pénteken délután kezdődő Chile Rally.

A kétszeres világbajnok Kalle Rovanperä hosszabb szünetet tartott a ralizásban a balul sikerült Finn Rally után – mint ismeretes, az utolsó napon az első helyről esett ki egy szikla miatt, így még mindig nem tudta megnyerni a hazai versenyét. A szünetben sem unatkozott, driftversenyen indult Máriapócson és a Porsche márkakupájában is versenyzett.

„Ez egy új kezdet a Finn Rally után, határozottan jó érzés újra itt lenni – mondta Rovanperä. – A szakaszok és minden más is elég szépnek tűnik. Nem lesz könnyű kezelni a gumikat, és azt hiszem, ez nagy kihívást jelentő rali lesz.”

Rovanperä élvezi a chilei murvás ralit, bár nem tartozik a legnagyobb kedvencei közé.

„Szeretem ezt a ralit, mert jó a flow, és a szakaszok időnként nagyon szépek. Elég gyors verseny, sok magasságkülönbséggel. Szép karaktere van az utaknak. Az útfelület nagyon durva a gumikhoz, így valószínűleg nem lehet minden körben az elejétől a végéig gyorsan menni, ami nem a legszórakoztatóbb módja a vezetésnek. De ez már csak így van.”

A Toyota a legutóbbi két versenyen rengeteg problémával küzdött, így jelentős hátrányba került a Hyundai mögött a gyártók és a pilóták versenyében is.

„A legutóbbi két verseny határozottan nem sikerül jól – mondta Rovanperä. – Csak azt kell tennünk, amire mindig is törekszünk a ralikon: megpróbáljuk a lehető legtöbb pontot szerezni, ez az egyetlen dolog, amivel segíthetünk a csapatnak. A tavalyi Chile Rallyn nagyon sokat hibázott az egész csapat, ha most nem tesszük ezt, már minden sokkal jobb lesz.”

Friss