back to top
2024. szeptember 28. 14:14

KezdőlapWRCPlusz egy pótkerékkel versenyben maradt volna Martins Sesks

Plusz egy pótkerékkel versenyben maradt volna Martins Sesks

-

Semmi más nem sérült meg Martins Sesks autóján a Chile Rally harmadik szakaszán elszenvedett ütközésben, csak a gumik, de ez éppen elég volt a pénteki versenynap feladásához.

Nem feltétlenül olyan nyitányról álmodott az M-Sport csapatában versenyző Martins Sesks, mint amilyen végül jutott neki a Chile Rallyn. A harmadik szakasz után fel kellett adnia a pénteki versenyzést, mert odacsapta az autóját a padkához, kettős defektet kapott, és a navigátorával együtt csak az egyik kerekét tudta kicserélni. Az etapon csak három kereke forgott szabadon, pedig a folytatáshoz mind a négynek kellett volna. De hát hol volt már az a negyedik kerék…

„Igen, csak egy pótkerekünk volt, nagyon szerencsétlen az eset – mondta a DirtFishnek a Lengyel- és a Litván Rallyn remeklő Sesks. – Egy sima jobbos kanyar volt, ami rendben ment, majd kitört az autó hátulja, és a padkának ütköztünk. Majd mindkét kerék kilyukadt. Minden rendben van, a kormánymű is egyenes, csak a gumik sérültek meg.”

Két pótkerékkel a csomagtartóban Sesks nem kényszerült volna szuperralira szombaton, de nem ez tűnt a megfelelő stratégiának, utólag pedig már hiába okos az ember.

„Nagyon alacsony volt a defektveszély, a csúszós hely fogott meg minket – mondta Sesks. – Néhány kanyarral korábban még minden szép sima volt, majd egyszer csak ott voltak ezek a sziklák. Nem ez a legszebb módja a tanulásnak, de amíg minden egyben van, addig rendben vagyunk. Szombatra fel kell írnom azokat a helyeket, ahol csúszós dolgok vannak, mert ez kifogott rajtam.”

Friss