KezdőlapWRCSébastien Ogier elfogadta, hogy véget ért a világbajnoki csata

Sébastien Ogier elfogadta, hogy véget ért a világbajnoki csata

-

Egymás után a második nehéz hétvégét éli át Sébastien Ogier, és úgy érzi, elszálltak az esélyei a kilencedik világbajnoki címe megszerzésére.

Már a Chile Rally első napja sem úgy alakult Sébastien Ogier-nek, ahogyan tervezte, hiszen pénteken odacsapta a Toyota hátulját a falnak, emiatt defektet kapott, és a harmadik szakaszon kereket kellett cserélnie – már ekkor jókora hátrányba került.

Szombaton folytatódott az Akropolisz Rallyn megkezdett rossz sorozat, a nyolcadik gyorson, közel a célhoz Ogier eltalált egy követ, ettől megsérült a kormánymű, az autó pedig ott maradt a falban. A szombati pontokat Ogier úgy elbukta, ahogy vannak, vasárnap szuperralizik majd, de az már nem sokat számít a világbajnoki címért folytatott csatában.

Thierry Neuville előnye már így is tetemes volt, és ha vasárnap célba ér, és megkapja a szombatot szerzett 10 pontját, már 48 pont lesz Ogier hátránya. Ha pedig Neuville hozzátesz néhányat vasárnap, akkor végleg leszakíthatja a nyolcszoros világbajnokot, hiszen a hátralévő két versenyen legfeljebb 60 pontot lehet szerezni. Onnantól Neuville-nek már csak a saját csapattársára, Ott Tänakra kell figyelnie.

„Igen, úgy néz ki, vége van – mondta Ogier a DirtFishnek. – Legalább nem vagyok igazán csalódott, mert csak két versennyel ezelőtt lett cél a világbajnokság, és előtte nem volt az. Sokan mondták nekem, hogy nem tettem volna jót a világbajnokságnak, ha úgy nyerem meg, hogy nem versenyeztem az egész szezonban. De hát versenyző vagyok, amíg volt lehetőségem rá, igyekeztem küzdeni érte. A legutóbbi két versenyen mutatott tempómmal elégedett vagyok, de Görögországban a csapat hibázott a turbóproblémával, itt pedig én. Mindketten elkövettünk néhány hibát, ami túl sokba került.”

A gyártók világbajnoksága legalább még nyitott, a Toyota Kalle Raovanperä és Elfyn Evans teljesítménye miatt még reménykedhet abban, hogy utoléri a Hyundait.

„Sajnos a gyártók bajnokságában sem állunk túl jól, de a csapattársaim jól teljesítenek ezen a hétvégén – tette hozzá Ogier. – Nagyon szorítok nekik, hogy így tudják folytatni, és jó lenne életben tartani az esélyt, ameddig csak lehet. Mindent megteszek majd, hogy újabb pontokat hozzak a csapatnak.”

Friss