back to top
2024. szeptember 29. 12:32

KezdőlapWRCThierry Neuville értékes pontokat szerzett szombaton Chilében

Thierry Neuville értékes pontokat szerzett szombaton Chilében

-

A világbajnoki cím szempontjából nagyon fontos tíz pont kerülhet Thierry Neuville zsebébe, ha vasárnap célba ér a Chile Rallyn – és még tehet is hozzá jó néhányat.

A szombati nap végén véglegessé váltak a Chile Rallyn első fázisán megszerzett pontok – persze ehhez az első tíz helyen álló pilótának még célba is kell érnie vasárnap, különben ezek a pontok elvesznek. Provizorikusan azonban érdemes megnézni az állást.

Három futammal a szezon vége előtt már talán senkinek sem jelent újdonságot, hogy versenyzők már szombaton pontokat kapnak (az első tíz helyezett, 18, 15, 13, 10, 8, 6, 4, 3, 2, 1 leosztásban), majd vasárnap további pontokért szállnak harcba (a legjobb hét kap pontot, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 bontásban), a power stage-en pedig szokás szerint az öt leggyorsabb szerez pontot (5, 4, 3, 2, 1).

Ez alapján az utolsó két szakaszon robbantó Kalle Rovanperä 18, míg Elfyn Evans 15, Ott Tänak 13, Thierry Neuville 10, Adrien Fourmaux 8, Sami Pajari 6, Grégoire Munster 4, Esapakka Lappi 3, Nikolay Gryazin 2, Gus Greensmith pedig 1 ponttal gazdagodna.

A világbajnoki pontversenyben a második Tänak mindössze 3 pontot hozott eddig az éllovas Neuville-en, csapattársa még mindig 31 ponttal áll jobban nála. A szombaton kiálló, amúgy harmadik Sébastien Ogier hátránya 38-ról 48-ra nőtt, nem véletlenül fogadta el, hogy véget ért a kilencedik világbajnoki címéért vívott csata. Evans egyébként egy ponttal megelőzte Ogier-t.

Vasárnap további pontokért folytatódik a küzdelem, na meg a szombatiak megtartásáért, mert ismételjük meg, azok megszerzéséhez célba kell érni.

 

Friss