back to top
2024. szeptember 30. 21:23

KezdőlapWRCLatvala szerint a chilei remeklés lendületet ad a Toyotának

Latvala szerint a chilei remeklés lendületet ad a Toyotának

-

Tökéletes vasárnapot zárt a Toyota, amely a maximális pontszámmal távozott Chiléből, és felzárkózott a Hyundai csapatára a gyártók bajnokságában.

Noha a pilóták világbajnoki címe eldőlni látszik, a Toyota mégsem lehetett elégedetlen a Chile Rallyn mutatott teljesítményével. Kalle Rovanperä győzött Elfyn Evans előtt, a szombaton kiszálló Sébastien Ogier is nagyot ment vasárnap, és összességében a csapat a maximális, 55 pontot szerezte meg. Ennek köszönhetően már csak 17 pont a Toyota hátránya a Hyundai mögött, és még hátra van két verseny.

„Ez nagyszerű eredmény – szögezte le Jari-Matti Latvala, a Toyota csapatfőnöke. – Ez volt az első tökéletes vasárnapunk a szezonban, ami nagyon jó érzés, különösen azok után, hogy a legutóbbi két verseny utolsó napjain pusztító csapások értek minket. A versenyzőink nagyszerű munkát végeztek, az utolsó szakasz végéig nyomták a gázt. Ez az eredmény lendületet és extra motivációt ad az egész csapatnak a hátralévő két versenyre.”

 

Rovanpera
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A csapatfőnök aztán a versenyzőkre is kitért, diszkréten elhallgatva Ogier pénteki hibáját és szombati pechjét.

„Kalle és Elfyn is nagyon jól vezetett az egész hétvégén, és bármelyikük megérdemelte volna a győzelmet – értékelt Latvala. – Seb minden szakaszon nagyon jó időt ment, és a vasárnapi gyorsaságának és küzdőszellemének köszönhetően nagyon fontos pontokat vittünk el a gyártók bajnokságában. Végezetül Sami pontosan azt tette, amit kerestünk ezen a hétvégén, következetesen vezetett és igazán érett teljesítményt nyújtva hozta haza az autót, egyre több tapasztalatot szerezve. Összességében tehát ez egy igazán pozitív rali volt.”

Pajari
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Takamoto Katsuta helyett induló Sami Pajari ismét kitett magáért, a finnországi negyedik helye után Chilében hatodik lett, ráadásul nem követett el olyan hibát, mint az M-Sport csapatában lehetőséget kapó Martins Sesks pénteken.

„Nagyon jó érzés volt célba érni ezen a ralin. Köszönöm a csapatnak, mert nagy öröm volt újra vezetni ezt a nagyszerű autót – mondta Pajari. – A pénteki nap elég ígéretes volt, és tudtunk némi tempót mutatni. Aztán a következő két napon rengeteget kellett tanulni a trükkös körülmények között, de ez a játék része. Az volt a fő terv, hogy biztonságosan végigjussunk a ralin, szóval elégedettnek kell lennünk ezzel, és legalább jó tempót tudtunk mutatni néhány szakaszon. Most már alig várom a Közép-Európa Ralit, ami egy újabb új kihívás lesz, ahol sokat kell tanulnunk.”

Friss