back to top
2024. október 02. 14:17

KezdőlapWRCTanak még nem adta fel a csatát, Neuville óvatosságra int

Tanak még nem adta fel a csatát, Neuville óvatosságra int

-

Ott Tanak bár 29 pontos hátránnyal várhatja a WRC-szezon utolsó két futamát Thierry Neuville mögött, a 2019-es világbajnok figyelmeztette belga csapattársát, még nem adta fel a vb címért folytatott csatát. 

Két aszfaltos futammal a szezon vége előtt Thierry Neuville 29 pontos előnnyel rendelkezik Ott Tanak előtt a WRC egyéni pontversenyében, míg Sébastien Ogier 41, Elfyn Evans pedig 46 pont hátránnyal áll. Így Neuville-nek elég két ponttal növelnie előnyét a Közép-Európa Rallyn, hogy megszerezze első vb címét. 

Ott Tanak azonban még nem adta fel a csatát csapattársával szemben. 

„Talán szerencsénk volt, hogy Seb Ogier bajba került pénteken Chilében, és azon kívül, hogy nem tudtunk mit tenni a Toyotákkal szemben kihoztuk magunkból a maximumot – mondta Ott Tanak a Motorsport.com oldalnak. – A Toyota visszaállt a csatába, de lássuk mit hoz a jövő. Most aszfaltos versenyek következnek, ahol jó tapadásra van szükség. A küzdelemnek még nincs vége, keményen kell dolgoznunk, hogy továbbra is életben tartsuk az esélyeket.” 

Neuville elégedetten nyilatkozott a chilei negyedik helyezés megszerzése után, amivel minimalizálta pontveszteségét a bajnokságban. 

„Amikor néhány pilóta hibázott a verseny elején, és onnantól módosítani kellett a tervünket és a stratégiánkat, és főleg Ott Tanakra koncentráltunk – mondta Neuville. – Megtettük, amit kellett, még be kell biztosítani a bajnoki címet. Még mindig van egy gyári bajnoki cím, amiért küzdeni kell. Fontos, hogy megszerezzük a gyártók vb címét is, ezért nem engedhetjük meg, hogy csapaton belüli harc alakuljon ki, készen kell állnunk legyőzni a Toyotát.” 

A Chile Rally után 17 pontra csökkentette a Toyota a hátrányát a Hyundaijal szemben a gyártók bajnokságában.  

„18 pontot veszítettünk a Toyotával szemben Chilében, és bár Ott-tal úgy harcolunk, hogy igyekszünk biztonságosan is vezetni, így is de elvesztettünk néhány fontos pontot a Toyotával szemben. Sok autót fog hozni a Toyota a következő versenyekre, Közép-Európa Rallyn is ezt teszik, ezért csapatként jó megközelítésre és stratégiára van szükségünk, hogy ne veszítsük el a gyártói bajnokságot.” 

Friss