back to top
2024. október 03. 19:16

KezdőlapWRCNeuville Ausztriában készül a világbajnoki cím megszerzésére

Neuville Ausztriában készül a világbajnoki cím megszerzésére

-

A Hyundai Motorsport benevezte az élete első világbajnoki címére hajtó Thierry Neuville-t az ausztriai Herbst Rallyra.

Thierry Neuville előnye a Chile Rallyn csökkent ugyan csapattársával, Ott Tänakkal szemben, ám nőtt a Toyota versenyzőjével, Sébastien Ogier-vel szemben. A Hyundai pilótájának így nagyon jó esélye van arra, hogy már az október 17–20-ai Közép-Európa Rallyn megszerezze pályafutása első világbajnoki címét.

Csapata is tisztában van ezzel, ezért benevezte Neuville-t az október 11–12-ei Herbst Rallyra. Neuville így a Közép-Európa Rallyhoz hasonló körülmények között, mindössze egy héttel a WRC-futam előtt tesztelheti a Rally1-es autót Ausztriában (a Közép-Európa Rally Csehországot, Ausztriát és Németországot érinti).

Neuville így jókora előnybe kerülhet a riválisokhoz képest, ehhez tegyük hozzá, hogy aszfalton amúgy is sokkal jobban szeret versenyezni, és akkor azt még meg sem említettük, hogy tavaly megnyerte a Közép-Európa Rallyt…

A Herbst Rally nevezési listáján több magyar páros is szerepel, Berta László és Fuchs Gábor (Peugeot 208 Rally4), Fischer Dániel és Buna Zoltán (Subaru Impreza WRX), Furák Ádám és Bakos István (Lada VFTS), Gutai Marcell és Hajdina Martin (Peugeot 208 Rally4), Gyarmati Ariel és Kocsics György (Mitsubishi Lancer Evo IX R4), Hinger Dávid és Hoffmann Hanna (Lada VFTS), Hoffer Zsolt és Czézinger Kristóf (Škoda Fabia Rally2 evo), Kanyik Antal és Petrovszki Dániel (Peugeot 208 Rally4), Papp Arnold és Szabó Árpád (Lada VAZ 2105), valamint Szivák Zoltán és Búza Zsuzsanna (Škoda Fabia) is rajthoz áll Dobersbergben október 11–12-én.

Friss