back to top
2024. október 04. 17:29

KezdőlapWRCRovanpera részmunkaidős szezonjában is dominál a WRC-ben

Rovanpera részmunkaidős szezonjában is dominál a WRC-ben

-

Kalle Rovanpera idén csak részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, azonban hét idei futama után három statisztika élén is a kétszeres világbajnok áll. 

A statisztikák mutatják meg leginkább, hogy idén a Toyota csapatában éppen a két legjobb versenyző tölti részmunkaidős szezonját. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A győzelmek terén Kalle Rovanpera már a negyedik sikerét szerezte idén a Chile Rally megnyerésével, a finn versenyzőt pedig e téren Sébastien Ogier követi három sikerrel, míg a Hyundai csapatából Thierry Neuville két, Esapekka Lappi, valamint Ott Tanak 1-1 győzelemmel áll. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A szakaszgyőzelmek terén is Rovanpera a legjobb 47 részsikerrel, ebben a mutatóban azonban Thierry Neuville a második, aki 4, Ogier pedig a harmadik hat szakaszgyőzelemmel elmaradva marad el. Ott Tanak mindössze 23 szakaszt tudott eddig nyerni, míg a Toyota két állandó versenyzője közül Elfyn Evans csupán 17, Takamoto Katsuta 10 részsikert tudott elérni. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A versenyek élén is Rovanpera töltötte a legtöbb szakaszt, a 24 éves versenyző 78 szakasz után állt az első helyen, míg a második helyen Ogier 35, a harmadik helyen Neuville 33 szakaszt töltött az élen. A teljes munkaidős versenyzők közül Elfyn Evans 21, Ott Tanak 9, Takamoto Katsuta 6 szakasz után állt a versenyek élén.  

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Az egyedüli fontosabb statisztika, amit nem Rovanpera vezet, az a dobogós versenyek száma, amiben Ogier a legjobb hat dobogóval, akit Neuville, Evans, Tanak 5-5 dobogós helyezéssel követ, míg Kalle Rovanpera 4-szer zárt az első háromban, hasonlóan Adrien Fourmaux-val. 

A fenti statisztikák képe azonban még változhat a hátralévő két futam során. 

Friss