back to top
2024. október 07. 16:19

KezdőlapWRCKörvonalazódik a Szaud-Arábia Rally tesztversenye

Körvonalazódik a Szaud-Arábia Rally tesztversenye

-

Az útvonal már megvan, az időpont még nincs, de a WRC Promóter versenyigazgatója szerint haramosan további részleteket jelentenek be a Szaud-Arábia Rally tesztversenyéről.

Túlzás lenne azt állítani, hogy mindenki örült annak a bejelentésnek, hogy Szaúd-Arábia is csatlakozik a WRC-hez. A Szardínia Rally alatt jelentették be, hogy a közel-keleti ország tíz éven át rendez futamot, a 2025-ös naptárban pedig rögtön a szezonzáró lesz a Szaud-Arábia Rally.

Az egyik kritika az volt, hogy az országban nincs gyökere a ralisportnak, a másik pedig nyilvánvalóan az emberi jogi kérdésekkel volt kapcsolatos. A WRC Promóter versenyigazgatója, Simon Larkin azonban igyekezett elvenni ezeknek az élét. A versenyigazgató akkor egy tesztversenyt is ígért, ami kezd körvonalazódni.

„Hamarosan további részleteket közlünk erről – nyilatkozta Larkin. – Megvan az útvonal, a tervezés gőzerővel zajlik. Amikor már tudjuk a pontos időpontot, minden fontos dolgot bejelentünk.”

A csapatok egyébként kezdhetik felkötni a gatyájukat, a versenyigazgató ugyanis még júniusban meglehetősen változatos körülményeket vázolt fel a jövő évi szezonzáróra.

„Háromféle ralit szeretnénk a tervek szerint tartani a három nap során – mondta akkor Larkin. – Lenne egy hegyek közötti nap, egy vulkáni felületen zajló nap, valamint egy sivatagi nap. Nem olyan utakról van szó, mint a Dakar szakaszai, de ilyenek is lesznek. Minden versenynap másképp fog kinézni. A verseny Dzsiddából indulna a tengerparton.”

Friss