back to top
2024. október 08. 18:52

KezdőlapWRCCsehországban tesztelt a Toyota a Közép-Európa Rally előtt

Csehországban tesztelt a Toyota a Közép-Európa Rally előtt

-

A Toyota három Rally1-es autóval vonult fel a csehországi teszten, Sébastien Ogier, Elfyn Evans és Takamoto Katsuta is keményen dolgozott a múlt hét végén.

Mindössze két verseny van hátra az idei WRC-szezonból, és ahogy Virág elvtárs mondta A tanú című kultuszfilmben, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. A Hyundai bebiztosítaná a világbajnoki címet a pilóták között, és persze megőrizné a vezető pozícióját a gyártók versenyében is, így az éllovas Thierry Neuville a hét végén az ausztriai Herbst Rallyn készül a jövő heti Közép-Európa Rallyra.

Adrien Fourmaux eközben a Rallylegenden versenyez az M-Sport Rally1-es autójával, őt leginkább a jelenlegi csapata igyekszik megtartani a Hyundai hívása ellenére – hogy sikerül-e, még nem tudni, Fourmaux mindenesetre már döntött a jövőjéről. A Toyota pedig, amelynek még halovány esélye van az egyéni versenyben, annál jobb viszont a gyártók bajnokságában, a múlt hét végén testületileg elvonult Csehországba tesztelni.

A Toyota négy autót indít a Közép-Európa Rallyn, a csapatpontokért induló három gép pedig ott volt Csehországban, ahol Sébastien Ogier, Elfyn Evans és a Chile Rallyn kispadra ültetett Takamoto Katsuta is tesztelte a GR Yaris Rally1-es vasat. A negyedik autót, akárcsak Chilében, ezúttal is Sami Pajari vezeti, a legutóbbi versenyt megnyerő Kalle Rovanperä ezúttal nem áll rajthoz.

A tesztet meglehetősen komolyan vették a helyi szervezők, akik kijelölt nézői pontokkal és tiltott zónákkal készültek. Arra ilyenkor mindenki odafigyel, hogy az útvonal legyen lezárva, de ilyen intézkedésekkel általában csak versenyeken lehet találkozni – persze érthető a biztonsági intézkedés, hiszen három Rally1-es autó elég sok kíváncsi embert vonz az utak mellé.

Toyota
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Közép-Európa Rallyt október 17–20-án rendezik meg, a pilóták között Thierry Neuville előnye 29 pont Ott Tänak és 41 Sébastien Ogier előtt, a gyártók versenyében a Hyundai előnye 17 pontra olvadt a Toyotával szemben. A szezonzáró Japán Nagydíj november 21–24-én következik.

Friss