back to top
2024. október 08. 16:54

KezdőlapWRCKöd előttem, köd utánam – Neuville szakaszgyőzelme belülről

Köd előttem, köd utánam – Neuville szakaszgyőzelme belülről

-

A Chile Rally 11. gyorsasági szakaszán leszállt a köd, Thierry Neuville volt az utolsó, aki még valamit látott – most mi is megnézhetjük, mennyit.

Nagyjából minden rendben volt a világbajnokság 11. futamán, a Chile Rallyn, amikor a 11. gyorsaságin egyszer csak leszállt a köd. Méghozzá olyan sűrű köd, hogy a versenyzők olykor alig láttak valamit, és kizárólag a navigátorra támaszkodhattak. A célban mindenki hihetetlenkedett, a wales-iként rossz időt azért már egyszer-kétszer látó Elfyn Evans egyenesen odáig ment, hogy nem tudja, hogyan várja el bárki, hogy ilyen körülmények között versenyezzenek.

A körülmények miatt mindenki vigyázott, de minél később indult valaki, annál rosszabb lett a helyzet. Thierry Neuville volt az utolsó, aki még valamelyest tűrhető viszonyok között jött le, meg is nyerte a szakaszt, egyébként szinte mindenki óvatosan gurult végig a ködben – kivéve Kalle Rovanperát, aki öt másodperccel maradt el Neuville mögött, és átvette a vezetést, amit meg is őrzött egészen a célig.

A WRC közzétette a 11. gyorsaságiról a szakaszt megnyerő Thierry Neuville belső kamerás felvételét, nagyjából az utolsó értékelhető videót a Lota 2 szakaszról, mert utána már bármelyik autóból csak a ködöt láttuk volna – azért így is ízletőt kapunk abból, milyen volt itt versenyezni. A szakaszt aztán később Fabrizio Zaldivar célba érése után törölték is.

 

Friss