back to top
2024. október 11. 14:26

KezdőlapWRCTeemu Suninen márkát vált 2025-re? Erre utal legutóbbi tesztje!

Teemu Suninen márkát vált 2025-re? Erre utal legutóbbi tesztje!

-

Teemu Suninen 2021 óta a Hyundai Motorsport pilótája, és bár főként Rally2-es autóval versenyezhetett, néhány verseny erejéig Rally1-es autóval is indulhatott az elmúlt években. Most azonban úgy tűnik véget ér karrierje a dél-koreai gyártóval. 

Teemu Suninen 2021-ben év közben váltott csapatot és az M-Sporttól a Hyundai Motorsporthoz igazolt, ahol főként a WRC2-ben versenyezhetett, de néhány futam erejéig Rally1-es autóval is indulhatott. 

A dél-koreai gyártó azt követően, hogy a WRC2-es programját a CHL Sport Autón keresztül működtette, jövőre befejezi a Rally2-es autó gyártását és fejlesztését is. 

Bár Suninen jól teljesített tavaly négy futamon is a Rally1-es Hyundaijal, a pletykák arról szólnak, hogy a koreai gyártó Thierry Neuville és Ott Tanak mellett Adrien Fourmaux-t indítja harmadik autójával.  

Teemu Suninen pedig úgy tűnik, 2025-ben Toyotával folytatná WRC2-es karrierjét, miután a japán gyártó Rally2-es autóját tesztelte. 

Amennyiben valóban így lesz, akkor Suninen vélhetően a Toyotával szoros kapcsolatot ápoló finn Printsport versenyzője lehet, ahol idén Sami Pajari versenyez, jövőre azonban jó eséllyel inkább Rally1-es Yarisban kap lehetőséget. 

Friss