back to top
2024. október 16. 10:52

KezdőlapWRCNeuville: „A következetesség lesz a kulcs a Közép-Európa Rallyn”

Neuville: „A következetesség lesz a kulcs a Közép-Európa Rallyn”

-

Már a Közép-Európa Rallyn világbajnok lehet Thierry Neuville, aki általában jól teljesít aszfalton, tavaly pedig meg is nyerte ezt a versenyt.

Thierry Neuville szerint a következetesség lesz a legfontosabb a hét végi Közép-Európa Rallyn, amelyen reális esélye van pályafutása első világbajnoki címének megszerzésére. A belga pilóta 29 pontos előnnyel érkezik a szezon utolsó előtti versenyére csapattársa, Ott Tänak előtt, és ha ezt legalább harmincra növeli, akkor a Japán Rally eredményétől függetlenül már most ünnepelhet.

Neuville a múlt hétvégi Herbst Rallyn a Hyundai i20 N Rally1 Hybriddel szerepelt előfutóként, és az osztrák versenyen gyakorlatilag ugyanolyan körülmények között vezethetett, mint amilyenekre a Közép-Európa Rallyn is számíthat.

„A fő cél az, hogy menedzseljük az előnyünket, és minél több pontot szerezzünk. Természetesen szeretnénk megszerezni a bajnoki címet, de az első számú célunk az lesz, hogy következetes futamot teljesítsünk – mondta Neuville. – Tavaly nagyszerű győzelmet arattunk a legelső Közép-Európa Rallyn. Tudjuk, hogy általában jól teljesítünk aszfalton, és a németországi győzelem szuper volt az egész csapatnak. A nehéz körülmények ellenére jól teljesítettünk.”

A Közép-Európa Rally szervezői kicsit finomítottak az útvonalon, de Neuville készen áll a kihívásra.

„Videóról elemezzük az új részeket, tanulmányozni fogjuk a felvételeket, hogy ráérezzünk” – mondta Neuville, aki igazából már csak elveszíteni tudja ezt a világbajnoki címet. A három országot érintő Közép-Európa Rallyt október 17–20-án rendezik meg.

Friss