back to top
2024. október 16. 18:21

KezdőlapWRCSébastien Ogier a harmadik „hazai” versenyére készül a szezonban

Sébastien Ogier a harmadik „hazai” versenyére készül a szezonban

-

A nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier Monte-Carlo és Finnország mellett a Közép-Európa Rallyn is otthon érzi magát.

A nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier nagy tömeget vár a pálya szélére a hét végi Közép-Európa Rallyn, amely neki már a harmadik „hazai” versenye lesz a szezonban. A Toyota pilótája mindig is a Monte-Carlo Rallyt tekinti az igazi otthonának, de a Finn Rally is hazai pályának számít, hiszen a Toyota Gazoo Racing jyväskyläi gyára nincs messze onnan. A három országot érintő Közép-Európa Rallypedig nagyon közel van Ogier müncheni otthonához.

„Jó, hogy sokféle versenyt mondhatok hazainak – fogalmazott Ogier. – A Közép-Európa Rally egy újabb hazai verseny, mindössze két órányira Münchenből. Tavaly nagyon sokan voltak ezen a ralin, és biztos vagyok benne, hogy ez az idén is így lesz.”

Ogier elismerte, hogy csapatának egyetlen célja van az utolsó európai WRC-futamra.

„Nagyon motiváltak vagyunk, a célunk egyértelmű: megnyerni az utolsó két versenyt, és megpróbálni megnyerni a gyártók világbajnoki címét – jelentette ki Ogier. – Nagy változást jelent, hogy visszatérünk az aszfaltra, elég hosszú ideig nem vezettünk itt, de mindig jó érzés visszatérni. Sok munka vár ránk a mindössze egynapos tesztelés után, hogy megpróbáljunk felkészülni.”

A francia pilóta arról is beszélt, hogy a Közép-Európa Rally a hosszával és a három érintett országgal jelentős kihívás támaszt.

„Maga az útvonal nagyon kimerítő, rengeteg az etap és sok a különböző típusú út – mondta Ogier. – Először a csehországi utak rázósak, gyorsak, alacsony tapadásúak, majd Ausztria felé néhány, mondjuk úgy, gördülékeny és szép szakasz következik. Németországban meglátjuk, mit kapunk, és reméljük, hogy az időjárás nem okoz olyan kihívást, mint tavaly.”

A Közép-Európa Rallyt október 17–20-án rendezik meg.

Friss