back to top
2024. október 16. 10:48

KezdőlapWRCJari-Matti Latvala: „Ez sosem kellemes helyzet”

Jari-Matti Latvala: „Ez sosem kellemes helyzet”

-

A Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala nehéz beszélgetéseket folytatott a kispadra ültetett Takamoto Katsutával.

Nehéz döntést hozott meg a Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala, amikor az Akropolisz Rally után a kispadra ültette az ismét hibázó Takamoto Katsutát, és nem vitte el a Chile Rallyra. A japán versenyző a hét végén esedékes Közép-Európa Rallyn tér vissza a WRC-be.

„Volt néhány telefonbeszélgetésem Takával, és ez sosem kellemes helyzet. Tényleg semmi más nem akart, csak elmenni Chilébe és vezetni – mondta erről Latvala. – Néhány nap után átgondolta és megértette a helyzetet, hajlandó volt beletenni a munkát, megpróbálni változtatni és fejlődni, hogy erősebben térhessen vissza.”

Latvala továbbra is úgy véli, hogy ez volt a jó döntés, ami hosszú távon segíthet Katsutának.

„Neki a szeonzáró Japán Rally a legfontosabb, úgyhogy itt az idő a megértésre és az újrakezdésre – folytatta a csapatfőnök. – Sosem könnyű ez a helyzet versenyzőként, de amikor átmész rajta, majd visszatérsz, néha rájössz, hogy ez valójában hasznos dolog volt. Láttuk ezt múltban másoknál is, akik a Rally1-ből a Rally2-be váltottak, és erősebben tértek vissza. Adrien Fourmaux remek példa erre, de ez történt Ott Tänakkal és Elfyn Evansszel is.”

A csapatfőnök elmondta, hogy Katsuta a szünet alatt elsősorban az itinereken dolgozott.

„Görögországban rájöttünk, hogy talán túl sok információ van az itinerekben, ami elveheti a figyelmét a vezetésről és az útról, mert olyan sok mindenre kell koncentrálnia. Így most ezen dolgozunk, miközben a közelgő aszfaltos versenyekre készülünk” – tette hozzá Latvala.

Friss